Elena Udrea, despre modificările Codului Penal: Se arestează cu prea multă ușurință

| 15 iun, 13:35

Fostul ministru Elena Udrea a vorbit luni modificările Codului Penal, spunând că arestările se fac cu prea multă ușurință.

"Se arestează cu prea multă ușurință. Nu vorbesc doar de oameni politici, care dau satisfacția opiniei publice când sunt arestați. Vorbesc de oameni simpli care sunt arestați ușor și rămân în arest mult timp", a explicat Udrea.

De asemenea, Udrea este de acord cu modificarea Codului Penal privind încătușarea, explicând că în penitenciar nu trebuia să poarte cătușe dar în arest preventiv da.

"Încătușarea ar trebui limitată așa cum e și la CEDO. Nu pui cătușe oricând doar pentru spectacol", a mai adăugat Elena Udrea.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat luni aviz negativ la modificările aduse Codului Penal. Cele 22 de modificări ale Codului Penal au fost respinse de CSM, iar cel mai probabil marți avizul negativ va ajunge la Comisia Juridică din Camera Deputaților.
Printre propunerile de modificare a Codului Penal se numără proiectul senatorului PSD Șerban Nicolae, care ropune pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetar, proiectul aceluiași senator, care propune ca arestații preventivi să nu fie încătușați la arestare dacă nu au comis fapte de violență, dar și proiectul deputatului PSD Haralambie Vochiţoiu prin care hotărârile instanţelor penale devin executorii numai după redactarea şi motivarea hotărârilor definitive.

 

Citeşte şi: Cerere SURPRINZĂTOARE a Elenei Udrea pentru judecători! Vrea să ajungă pe mâna lui KOVESI

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ