ELENA UDREA a fost ELIBERATĂ din arestul la domiciliu. DECIZIA este definitivă

| 16 iun, 09:03

ELENA UDREA a aflat vestea cea buna la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa ce procurorii au fost de acord ca fosta sefa PMP  sa fie plasata sub control judiciar, magistratii Curtii Supreme au dat decizia definitiva. ELENA UDREA a fost plasata sub control judiciar.

Fostul ministru s-a prezentat marți dimineața la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde s-a discutat situația sa, notează Digi 24.
Procurorii anticorupție au renunțat la măsura arestului preventiv, susținea Udrea înainte de ședința de judecată, și își exprima speranța ca și instanța de judecată să să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu una mai blândă.

Decizia vine în contextul în care judecătorii Curții Constituționale au arătat, în urmă cu o lună de zile, că arestul la domiciliu nu ar fi o măsură constituțională, deoarece nu ar fi foarte bine stabilită perioada pentru care se poate prelungi această măsură. Se luau decizii de prelungire pentru 30 de zile, însă nu se preciza de câte ori poate fi prelungită această măsură.
ELENA UDREA a mai spus ca este necesar sa mearga sa-si faca un set de analize si asta dupa ce a petrecut aproape 3 luni de zile in arest.


Fosta candidată la prezidențiale, care este acuzată de fapte de corupție în dosarul ”Gala Bute”, nu are voie să își părăsească locuința aflată într-un cartier de lux de lângă Bucureşti, de o lună și jumătate de zile. Udrea s-a aflat anterior în arest preventiv timp de trei luni şi a stat în mai multe celule de la Arestul central al Poliției, dar şi de la penitenciarul Târgşor.

Și în cazul lui Gheorghe Ștefan, acuzat în dosarul Microsoft, instanța a decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Citeste si: Elena Udrea, despre modificările Codului Penal: Se arestează cu prea multă ușurință

"Am toate argumentele să solicit o măsură mai uşoară, măcar pentru faptul că ceilalţi din dosar au măsuri mai uşoare decât mine", a spus Elena Udrea, la sosirea la ICCJ.
Elena Udrea a depus şi o cerere de retrimitere a dosarului la DNA, pentru refacerea anchetei. Solicitarea va fi judecată pe 18 iunie.

Luni, 15 iunie, Alina Bica, fosta şefă DIICOT şi prietenă a Elenei Udrea, declara, la ieşirea de la instanţă, că persoanele care cer măsuri preventive mai uşoare, în loc să ceară anularea tuturor măsurilor de acest fel, îşi recunosc indirect vinovăţia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iun, 15:50
mistretul
Statul de drepti
Halal justitie. !!!!!!!.mai multa incredere in justitie era pe timpul lui ceausescu!!!!
16 iun, 15:46
mistretul
hoata din Plescoi
VRAJEALA,PUSA LA CALE DE JUSTITIA INDEPENDENTA ....CRED CA PANA LA URMA UDREA V-A FI NEVINOVATA SI POPORUL ROMAN TREBUIE SA O DESPAGUBIM !!!!!!
16 iun, 15:20
Robert Georgescu
nu va fie frica,Hertanu cam pica....
LOVITURĂ pentru SEBASTIAN GHITA! CONTROL JUDICIAR INCA 2 LUNI...
Robert Georgescu | 12 iun, 16:21

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ