Avocatul Elenei Udrea: "există judecători și avocați „acoperiți”

| 13 iun, 15:01

Apărătorul Elenei Udrea și al primarului amorezat de la Iași, Gheorghe Nichita, pune degetul pe o rană mascată a Justiției. Avocatul Marius Striblea recunoaște că există judecători și avocați „acoperiți”. Fostul pupil al lui Vlasov povestește in EVZ cum îi miroase el pe magistrații cu epoleți.

Printre clienții săi s-au numărat infractori celebri, precum cei din clanul Cordunenilor, Bogdan Mararu și, mai nou, politicieni ca primarul ambetat Nichita sau Elena Udrea. Ca notorietate a ajuns la nivelul avocaților Mateuț, Abraham, Dâncu sau Paula Iacob.

Recunoaște că printre judecători sunt ofițeri acoperiți, dar cel mai tare îl enervează omologii cu epoleți din propria sa breaslă. Din poziția de decan al Baroului Iași și consilier al UNBR, Marius Striblea vrea să-i deconspire, dacă-i află, pe colegii săi cu epoleții mascați de robă.

Poate cea mai grea întrebare pentru Marius Striblea a fost ultima. Aceea în care a trebuit să răspundă cum îi „miroase” pe magistrații „acoperiți”? A stat pe gânduri un minut și a început să turuie: „În ultima vreme i-am «mirosit» pe «acoperiții» din avocatură! E simplu când ai experiență și ochiul format. Constați că nu reprezintă interesele clientului. Cât privește magistrații susceptibili de această «calitate » ai suspiciuni când vezi un comportament ciudat, cum ar fi: nerespectarea drepturilor și a procedurii, o privire mai prietenoasă față de procuror și soluții bizare rupte de contextul dosarului”. Decretează că există ofițeri acoperiți și la avocați, și la judecători! „Demersul AMR de a deconspira aceste persoane trebuie să meargă până la capăt! Și în ceea ce-i privește pe avocați! Aceștia trebuie să dea declarații notariale pe proprie răspundere și acestea să fie verificate! E la fel de grav ca la judecători!”.

Citeste si: Judecătorii și procurorii din România cer ambasadelor să participe la discuţia cu CSM despre implicarea SRI

La întrebarea dacă Justiția e oarbă, lui Striblea i se măresc pupilele: „Cred că dacă ar avea trei ochi, toți ar fi închiși! Justiția încearcă să se regrupeze. Sunt foarte mulți judecători de pe vremuri care au un autoritarism exagerat. Nu dau nume... Dar sunt unii care nu respectă legea! L-am întrebat pe unul de ce. Mi-a zis că așa vrea el!”.

„Ar fi fariseu cel care intră în avocatură, dacă nu s-ar gândi și la bani”, recunoaște el. Face o pauză și completează: „Dar pe măsură ce avansezi în profesie apar noi și noi provocări! Iar eu, în ultima perioadă, am avut destule!”. Care ar fi cea mai mare? Răspunsul vine sec: „Situația juridică a doamnei Udrea!”. Dar situația premierului Ponta, cum e? Se luminează la față: „Aș fi onorat dacă domnul Ponta ar apela la mine să-i dau o mână de ajutor”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ