Elena Udrea DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre cea mai bună "prietenă" - Ana Maria Topoliceanu

| 27 mar, 08:56

Elena Udrea prezintă prin echipa sa de comunicare detalii despre confruntările pe care le-a avut cu denunţătorii, în special cu cea mai bună "prietenă" a sa, Ana Maria Topoliceanu. "În afară de Topoliceanu, care declară că a luat banii şi i-a dat Elenei Udrea, nici Ştefan Lungu, care a venit cu afacerea, şi nici Tudor Breazu, care a încasat banii de la Lungu pe firma lui, nu declară nimic împotriva Elenei Udrea", subliniază fosta şefă a PMP.

Elena Udrea precizează pe pagina ei de Facebook detalii despre denunţul „prietenei” Topoliceanu. "Cum a negat la confruntări acuzaţiile pe care le făcea în denunţul iniţial. Ştefan Lungu, prins cu faptul că ar fi luat bani în 2010 (singurul loc în care există interceptări în dosar – niciuna în care se vorbeşte cu sau despre Udrea) împreună cu Gheorghe Nastasia (secretar general MDRT) de la Adrian Gărdean (sursa mitei), este reţinut pe 3 februarie 2015. Pentru că perspectiva puşcăriei nu îi surâde, Lungu face, la rândul său, o dezvăluire despre cum a luat bani împreună cu Ana Maria Topoliceanu de la un prieten al lui Gărdean.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ! Topoliceanu și Stelu, CĂLĂII cuplului Cocoș-Udrea, au o relație AMOROASĂ


Alertată de acuzaţiile lui Lungu, în aceeaşi zi, cu totul „întâmplător” (!!!), Ana Maria Topoliceanu face un denunţ la DNA pe acelaşi subiect.

Acuzată de Lungu că a luat banii, ea susţine că i-a dat, de fapt, Elenei Udrea – parte prin firma lui Tudor Breazu, prietenul ei cel mai bun de 20 de ani, parte cash (290.000 RON – cu totul. Cu alte cuvinte, ea nu a luat nici măcar un leu, totul a mers la Udrea", scrie Elena Udrea.

Derularea declaraţiilor este apoi halucinantă – Lungu şi Breazu susţin că banii nu erau pentru Udrea, Topoliceanu îşi schimbă declaraţiile:
• Ştefan Lungu a afirmat explicit că a vorbit direct doar cu Ana Maria Topoliceanu. La fel cum spunea Gărdean în cazul mitei că a vorbit doar cu Nastasia.
• Tudor Breazu a declarat că niciodată nu a fost vorba că banii erau „mită pentru Udrea”, ci doar că i-a cheltuit cu Ana Maria Topoliceanu în excursii şi cu alte împrejurări.
• Topoliceanu îşi schimbă declaraţiile – după ce constată că banii nu au fost vreodată retraşi din bancă, vine cu varianta că, de fapt, îi dădea ea în cash Elenei Udrea şi şi-i recupera de la Tudor Breazu (sub formă de excursii şi altele). (!!!) Interesant: procurorii nu au întrebat-o de unde avea resurse să îi dea „bani la pungă” lui Udrea ca să-i „recupereze” mai târziu. Practic, pasa mita cu împrumut.
• Mai mult, după ce Tudor Breazu a prezentat filmarea unei convorbiri pe FaceTime cu Topoliceanu, în care aceasta încerca să-l determine să-i susţină denunţul şi să o acuze că banii erau pentru Udrea, procurorii o cred pe ea că încerca să-l determine să spună adevărul!!! Aţi înţeles bine: Topoliceanu nu încerca să influenţeze ancheta sau să constrângă un martor să declare într-un anumit fel, ci voia să se facă lumină. Avea spirit de justiţiar – gândeşte ca doamna Koveşi.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan DEZVĂLUIE circuitul banilor destinaţi postacilor


Deci, în afară de Topoliceanu, care declară că a luat banii şi i-a dat Elenei Udrea, nici Ştefan Lungu, care a venit cu afacerea, şi nici Tudor Breazu, care a încasat banii de la Lungu pe firma lui, nu declară nimic împotriva Elenei Udrea. Şi nu există nicio probă că Udrea ar fi ştiut ori luat vreun ban.

Declaraţia iniţială că masa de ziua Elenei Udrea, din decembrie 2012 (la doi ani de la presupusa afacere), a fost plătită de Tudor Breazu din aceşti bani este contrazisă chiar de Ana Maria Topoliceanu la confruntare, aceasta amintindu-şi că Udrea şi-a plătit singură masa. Dar DNA nu a vrut să aflaţi asta - pentru că sună foarte bine că "Udrea şi-a făcut ziua de naştere din mită".

Mai rămâne doar faptul că i-ar fi plătit Elenei Udrea cazarea de 3 zile în Danai (Grecia), lucru aprope comic şi care poate fi probat ca neadevărat, ştiindu-se cine a plătit excursia", conchide Elena Udrea.

Ce spun procurorii DNA

a) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec


În cursul anului 2010, Udrea Elena Gabriela a primit în mod indirect, pentru sine și pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanții S.C. Termogaz Company S.A., pentru a aproba finanțarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unități administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România”.

La 24.08.2010 și 20.12.2010, S.C. Termogaz Company S.A. a transferat suma totală de 695.367,06 lei în patrimoniul inculpatului Lungu Ștefan, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziție, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company și furnizorii obișnuiți ai acesteia. Suma menționată reprezintă 10% din valoarea plăților efectuate de minister către UAT Cavnic și UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A.

Lungu Ștefan a folosit banii astfel obținuți parțial în interes personal, iar parțial, la cererea ministrului Udrea Elena Gabriela, pentru plata unor servicii de publicitate și monitorizare a mediului online de care au beneficiat aceasta și partidul din care făcea parte Udrea Elena Gabriela.

b) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către S.C. Consmin S.A.
În perioada 2010 – 2011, Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naționale de Investiții (suspect în prezenta cauză), au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu Compania Națională de Investiții.

Astfel, după ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu Ștefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod, s-au realizat 5 plăți, în valoare totală de 335.486 lei.

La rândul său, Lungu Ștefan dădea banii primiți lui Breazu Liberiu Tudor, persoană apropiată atât de Udrea Elena Gabriela, cât și de Topoliceanu Ana Maria. Plățile se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societății S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrată de Breazu Liberiu Tudor, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare în valoare totală de 209.762 lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său lui Udrea Elena Gabriela. Diferența a fost folosită de Breazu Liberiu Tudor pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria.

c) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroșani

În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut și a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011.
Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală.

În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel.
Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 11:50
radulian
Rusinea nationala
asta o reprezinta pe matracuca basista!!!!postaci,deget pe nas,minciuna si diversiune,terenuri de sport in extravilan si in panta,partii de schi lasate in paragina,telegondole abandonate,taieri de salarii si daca se putea si de pensii,etc.....asta a reprezentat regimul basisto-udristo-pdl-ist in Romania!!!!
29 mar, 04:22
frunza
frunza 900.000
Dosarul cu frunza pe care Udrea a dat 900.000 de euro la turism nu apare ?
nu o baga la parnaie ?
27 mar, 13:14
alina
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Cereti detalii la adresa : [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate
27 mar, 10:45
Dorel Popa
Draga domnule Panait,
nu stiu cati ani ai, dar se pare ca sunt mai batran decat d-ta. Daca nu stiai, in timpul lui Ceasca, ala cu " Iepoca de Aur ", atunci cand unei familii i se defecta televizorul ( alb-negru, normal ), il puneau intr-o patura si il duceau in acest fel la reparat, ca nu existau autmobile ca astazi, cata frunza si iarba...era grea " dihania ", dar merita efortul fiindca altfel cum ar fi vizionat macar cele doua ore de emisie zilnic cu toarasu pezentandu-ne balbait marile relizari ale statului roman multilateral dezvoltat? Imagineaza-ti ca intr-o buna zi ma apuca amocul, merg la DNA frumos imbracat si depun un denunt cum ca ti-am dat vreo 4-5 milioane de lei pe care ti i-am dus acasa impachetati intr-o patura! Imediat ar urma o descindere cu procurori, mascati, politai , plus alaiul de televiziuni si ai fi luat pe sus si bagat in arest...ai fi blocat mental, te-ai pierde definitiv si degeaba ai incerca sa-ti iei zilele, fiindca la arest iti opresc tot ce ar putea contribui la o sinucidere, inclusiv izmenele...cei aflati acolo, in celula, te-ar privi condescendent si ar incerca sa-ti explice ca te zbati degeaba, ca nu mai ai scapare? Tu, cel care aveai niste obisnuinte atat de pasnice si fara griji! Te-ai relaxa putin si ai incerca sa-ti dai seama ce e cu tine acolo stiindu-te curat ca lacrima...ti-ai trece in revista toata viata in 2-3 ore, ti-ai aduce aminte de preferintele politice, de prieteni, de dusmani, iar a doua zi procurorii te-ar acuza ca ai fost mituit pentru a facilita anumite chestiuni...gura ti se va usca, mintea ti-o va lua razna, te-ai bablbai, ai spune ca ma cunosti si ca intre noi doi nu exista decat relatii absolut obisnuite..." in zadar striga-mparatul ca si leul in turbare ", judecatorul va crede procurorul si te-ai pomeni pentru 30 de zile ascuns si neputincios, ca in timpurile cand comunistii anihilau tot ceea ce le era impotriva...daca esti puternic ca Elena Udrea, ai ceva sanse sa rezisti, daca nu, te vei usca si la trup si la creier,
28 mar, 10:45
fifi
@Dorel Popa
asa ar fi ,dar cum dreaqu se face ca le gaseste si patura de bani.......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ