Eliberare SURPRIZĂ în dosarul Gala Bute. VEZI cine părăseşte arestul

| 13 mar, 16:46

Resmeriţă Cornel a fost eliberat din arest şi plasat în arest la domiciliu în timp ce inculpaţii Rudel Obreja, Tudor Breazu si bineinţeles Elena Udrea rămân în arest preventiv.

Primarul din Lupeni nu poate răsufla uşurat şi asta pentru că are o serie de condiţii de îndeplinit. Deasemenea, instanţa atrage atenţia că în caz de încălcare a obligațiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Minuta instanţei:

Admite contestaţia formulată de inculpatul Resmeriţă Cornel împotriva încheierii nr.153 din 04 martie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr.848/1/2015.

Desfiinţează în parte încheierea privind pe acest inculpat şi, rejudecând:

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Resmeriţă Cornel.

În baza art.237 alin.2 raportat la art.218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Resmeriţă Cornel pe o durată de 30 de zile de la 13 martie 2015 la 11 aprilie 2015 inclusiv.

În baza art.221 alin.1 şi 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul Resmeriţă Cornel are următoarele obligaţii:

- să nu părăsească imobilul în care locuieşte din …, fără permisiunea organului judiciar;

- să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată;

- să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi şi martori din dosar sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect;

Atrage atenţia inculpatului Resmeriţă Cornel că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligațiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Resmeriţă Cornel ..., de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.11/UP din 10 februarie 2015, emis în baza încheierii nr.138/CO/DL din 10 februarie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 457/1/2015, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Copie de pe prezenta se comunică conform art.221 alin.8 Cod procedură penală.

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Obreja Rudel, Breazu Liberiu Tudor şi Nastasia Gheorghe împotriva aceleiaşi încheieri.

Onorariul partial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Resmeriţă Cornel, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 25 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei.

Obligă contestatorii inculpaţi Obreja Rudel, Breazu Liberiu Tudor şi Nastasia Gheorghe la plata sumei de câte 125 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 25 lei, reprezentând onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 13 martie 2015.

Citeşte şi: ALINA BICA, trecută în arest la domiciliu. Decizia magistraţiilor nu este DEFINITIVĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ