TONI GREBLĂ a scăpat de arest

| 11 mar, 16:11

Toni Greblă, acuzat de fapte de corupţie, va fi cercetat în libertate, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, să respingă propunerea DNA de arestare la domiciliu a fostului judecător constituţional.

"Niciun om zdravăn la cap în perioada asta nu se apucă să facă comerţ, în plus nici nu cred că ar fi infracţiune. Caprele nu sunt proprietatea mea. Încă de la început am spus că în noiembrie 2011, fiul meu a venit cu un cadou cu două rochiţe pentru soţia mea", a spus Greblă, la ieşirea de la instanţă, conform ziare.com.

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă, a fost reținut marți pentru 24 de ore, după ce a încercat să vândă 50 capre de la ferma sa.

Magistratul ar fi încercat să vândă caprele pentru a scăpa de acuzațiile de asociat și director al firmei sale, funcții incompatibile cu cea de parlamentar și judecător, au precizat surse judiciare pentru Rl.

Greblă este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a folosi acte false la Vamă, trafic de influență în formă continuată, operațiuni financiare pentru a obține bani, bunuri, alte foloase necuvenite.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2015, Toni Greblă ar fi pretins şi primit de la Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, următoarele: folosinţa gratuită, întreținerea şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5 (în echivalent de 56.070 euro), folosinţa gratuită a unui post telefonic, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare), respectiv materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare.

În 4 februarie, Toni Greblă a demisionat din funcția de judecător la Curtea Constituțională, la două săptămâni după ce a fost pus sub urmărire penală.

Citeşte şi: Unde au fost găsite cele 50 de capre ale lui Toni Greblă. Ce acuzaţii i se aduc fostului judecător CCR

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ