Epurarea disidenţilor din PNL. PNL revine la ordine?

| 23 mai, 2013

Această atitudine pe care PNL a adoptat-o de-a lungul timpului în interiorul său, de a nu-i sancționa pe cei care atacă partidul, începe să afecteze buna funcţionare a USL.

Spiritele în rândurile peneliștilor par să nu se mai liniştească. După scandalul pe care Sorin Roşca Stănescu l-a iscat în USL şi după ce ramura Chiliman – Moisescu a pus bazele Iniţiativei  România Liberală, acum conducerea PNL a trecut la excluderi. Epurările pe care le fac cei de la PNL vizează în principal disidenţii din grupul Chiliman- Moisescu, care s-au poziţionat de-a lungul timpului împotriva lui Crin Antonescu şi a conducerii partidului.

Primul nume greu din tabăra disidenţilor PNL care a fost exclus din partid este chiar cel al lui Vlad Moisescu. În timp ce se afla la o emisiune la postul B1TV, Vlad Moisescu împreună cu alte 11 persoane au fost excluși din partid de conducerea filialei PNL Sector 1. Majoritatea celor excluşi sunt apropiaţi ai primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Motivaţia pentru această decizie a organizaţiei PNL este aceea că persoanele respective sunt membri ai altor partide sau au aderat la alte doctrine. Vlad Moisescu este chiar unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală, care din punct de vedere politic se poziţionează împotriva PNL, fiind un concurent pe dreapta eșichierului politic.

În cadrul emisiunii la care participa, Moisescu a declarat că el nu mai face parte din PNL-ul lui Antonescu de mult, ci face parte din PNL-ul Brătienilor.

PNL dă dovadă prin această decizie că începe să impună ordine în rândul membrilor săi. După ce mai mulți lideri ai partidului au declarat referitor la ieșirile lui Sorin Roşca Stănescu că PNL este un partid în care fiecare are dreptul la liberă exprimare, acum au realizat că această independenţă a fiecăruia dintre membrii partidului dăunează imaginii şi viitorului partidului. Astfel, excluderea celor 12 poate fi văzută şi ca un semnal pentru toţi ceilalţi membri care se decid să critice partidul şi conducerea, aducându-i deficit de imagine.

Din punct de vedere al funcţionării unui partid, fiecare formaţiune trebuie să aibă o minimă organizare şi un regulament intern care să stabilească anumite limite în cadrul cărora să se desfășoare activitatea și declarațiile membrilor săi. PNL a evitat să impună o asemenea ordine, iar astăzi se confruntă cu tot mai multe critici din partea membrilor săi. De asemenea, această atitudine pe care PNL a adoptat-o de-a lungul timpului în interiorul său, de a nu-i sancționa pe cei care atacă partidul, începe să afecteze buna funcţionare a USL.

După excluderea celor 12 din PNL se vehiculează că alte nume grele din partid îi vor urma. Printre cei despre care se spune că vor fi excluşi din PNL se numără Andrei Chiliman şi Diana Tuşa. Cei doi sunt, alături de Moisescu, fondatori ai Iniţiativei România Liberală.

Agitaţia existentă în cadrul PNL îi dăunează în principal lui Crin Antonescu, care este și candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale. O slăbire a autorităţii sale în interiorul PNL ar însemna totodată şi o pierdere a încrederii electoratului. De asemenea, prin conflictele cu membri importanţi ai PNL nu face decât să piardă electoratul fidel PNL. Aşadar, pentru PNL cel mai important în momentul de faţă este să restabilească ordinea internă, pentru a nu se confrunta cu niște consecinţe drastice de ordin politic și electoral.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ