ESENȚIAL! Alimentele care afectează CREIERUL

| 29 mai, 2014
Poate că ai auzit că o serie de alimente îmbunătățesc IQ-ul, însă știai că altele afecteazaăcreierul? În cele ce urmează, află ce produse nu este indicat să incluzi în dieta zilnică.
Zahărul

 

Deși atunci când consumăm zahăr avem impresia că ne putem concentra mai ușor, specialiștii atrag atenția că efectul nu este de durată. Din contră, o dietă bogată în zaharuri scade activitatea creierului, întrucat reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului să folosească zahărul pentru procesarea gândurilor și a emoțiilor.

 

Carnea roșie și untul

 

Și dieta bogata în grăsimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectând funcțiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard, pe un eșantion de peste șase mii de persoane arată că persoanele care au mâncat, în mod constant, alimente bogate în grăsimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grăsimi.

 

În plus, persoanele care au optat pentru dietele bogate în grăsimi mononesaturate au obținut rezultate mult mai bune. Cercetătorii susțin că aceste grăsimi au rolul de a menține sănătatea organismului, inclusiv a creierului.

 

Alimentele de tip fast-food

 

Alte studii arată că persoanele care consumă alimente de tip fast-food își reduc coeficientul de inteligență, în timp, spre deosebire de cei care au o alimentație sănătoasă, bogată în substanțe nutritive necesare creierului.

 

Nu elimina carbohidrații din dietă!

 

Organismul are nevoie de carbohidrați, pentru a funcționa în mod corespunzător, motiv pentru care este indicat să nu îi excluzi din dieta de zi cu zi. La nivelul creierului, carbohidrații susțin funcțile cognitive, printre care capacitate de memorare și concentrare.


Totuși, pentru a preveni creșterea în greutate, optează pentru carbohidrații complecși care se găsesc în produsele preparate din făina integrală, orez brun și quinoa.

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ