Este oficial: pe 25 mai se aleg europarlamentarii. Guvernul va cheltui 148,7 milioane lei pentru organizare

| 24 feb, 2014

Guvernul a adoptat hotărârea prin care data de organizare a alegerilor pentru Parlamentul European este stabilită pe 25 mai, actul normativ fiind publicat, luni, în Monitorul Oficial. Guvernul va cheltui 148,7 milioane lei pentru organizarea alegerilor europarlamentare din mai 2014.

Campania electorală va începe la 25 aprilie şi se va încheia pe 24 mai, ora 7.00. Votul va fi permis în ziua de 25 mai în intervalul orar 7.00-21.00.

Mai sunt 100 de zile până când primele secții de votare se vor deschide pentru alegerile europene din 2014. Acesta este al doilea cel mai mare exercițiu democratic din lume, când 400 de milioane de oameni pot vota pentru un nou Parlament European. Cei 751 de membri ai Parlamentului European care vor prelua mandatele în iulie vor stabili cursul politicilor Europene în următorii 5 ani și vor alege noul lider al instituției executive a UE, Comisia Europeană.

Guvernul va cheltui 148,7 milioane lei pentru organizarea alegerilor europarlamentare din mai 2014.

Hotărârea privind aprobarea bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare din 2014 a fost publicată în Monitorul Oficial, luni.

Executivul a decis suplimentarea bugetelor Ministerului Afacerilor Interne cu circa 103 milioane lei, al Autorităţii Electorale Permanente, cu aproximativ 35,5 milioane lei, al Institutului Naţional de Statistică, cu circa 3,4 milioane lei, al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale cu 3,2 milioane de lei şi al Ministerului Afacerilor Externe cu aproximativ 3 milioane lei.

Totodată, prin actul normativ se înfiinţează, în perioada electorală, o comisie de transparenţă compusă din câte un reprezentant al fiecărui partid politic parlamentar, un reprezentant al AEP, doi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi doi reprezentanţi ai Clubului Român de Presă. Componenţa nominală se stabileşte de către preşedintele Comisiei tehnice centrale, pe baza propunerilor formulate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ