Eugen Teodorovici îi răspunde lui Catălin Predoiu: bate câmpii şi are o mentalitate de tristă amintire!

| 09 iul, 2014

Cătălin Predoiu. Guvernul Ponta a lansat marţi, 8 iulie, ghidul privind dezvoltarea economiei sociale, iar prim-vicepreședintelui PDL, Cătălin Predoiu s-a grăbit, într-un demers penibil, să atace Guvernul pe motiv că acel ghid a fost postat doar o oră pe site-ul Ministerul Fondurilor Europene, după care a fost dat jos.

Cătălin Predoiu. În primul rând acuzaţia este penibilă pentru un politician care se vrea la Cotroceni. Alt lucru mai bun de făcut nu are domnul Predoiu decât să stea la pândă? În al doilea rând această acuzaţie arată clar că programul aplicat de Guvern este unul bun. Democrat liberalul neavând altă obiecţie. În al treilea rând, Cătălin Predoiu a ratat un moment prielnic de a tăcea, în contextul în care programul este finanţat pe fonduri europene, un capitol la care fostul guvern PDL, din care a făcut parte şi Predoiu, este repetent.

Eugen Teodorovici. Cum era de aşteptat, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici i-a replicat prim-vicepreședintelui PDL într-un mod diplomatic, fără a sublinia foarte mult penibilitatea atacului. Ce-i drept atacul lui Predoiu a fost cam pripit din simplu fapt că Guvernul PDL, din care a făcut parte şi democrat liberalul, a reuşit „performanţa” unei rate de absorbţie de doar 7%, în timp ce actualul Guvern are o rată de aproximativ 40%. Mai mult, în primele 6 luni ale anului România a atras 1,7 miliarde de euro de la UE ca rambursări, cea mai mare sumă pe care a reuşit să o absoarbă în economie în primele şase luni ale unui an de când a aderat la UE.

Citeşte şi: Teodorovici: Atacul lui Predoiu e nejustificat şi pripit

„Gestul nejustificat și pripit al reprezentantului Opoziției denotă un gen de gândire și o practică de tristă amintire și demult uitate de noi. Abordarea actualului guvern al României este total diferită de ceea ce colegii domnului Predoiu făceau acum câțiva ani, atunci când fondurile europene reprezentau doar o pepinieră pentru grupări din jurului partidului pe care acesta îl reprezintă și nu ceea ce semnifică acest domeniu azi, un motor de creștere a economiei țării noastre, un element de dezvoltare a României.

Banii europeni. Astăzi, banii europeni sunt orientați într-un mod transparent către proiecte ai căror beneficiari sunt românii și nu membrii de partid. Astfel, documentul la care dânsul face referire va fi publicat în Monitorul Oficial pentru publicare. Îl informăm pe domnul Predoiu că acesta este momentul de la care se numară cele 30 de zile pe care beneficiarii le au la dispoziție (15 zile pentru consultare și 15 zile pentru depunere de proiecte)”, a precizat Eugen Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ