Teodorovici: Invenţiile românilor premiate în străinătate vor fi finanţate din economiile pe POSDRU

| 11 iul, 2014

Fonduri europene. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat într-o conferinţă de presă la Sighişoara, că invenţiile românilor care au fost premiate în străinătate vor fi analizate şi vor fi finanţate de România din economiile pe POSDRU, astfel încât invenţiile româneşti să nu mai ia calea străinătăţii.

Fonduri europene. "Este o altă idee pe care vreau să o aplic - aici lucrez cu domnul ministru Jianu (ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism n.r.) - o idee prin care trebuie să punem în valoare talentul românilor şi să îl folosim în interesul românilor. Ştim foarte bine că sunt foarte mulţi români inventatori care merg afară, sunt premiaţi, sunt medaliaţi, recunoscuţi în afară ca şi inventatori de renume şi după aceea acele idei efectiv se vând pe mai nimic în alte state şi acolo se implementează. Şi am spus că utilizăm din nou banii europeni acolo unde trebuie, şi anume vom analiza acele invenţii care sunt în afara României premiate, vom face o analiză care se pretează cel mai bine la piaţă, care pot să aducă cele mai multe beneficii pentru piaţa din România şi acelea să fie finanţate din bani europeni pentru a fi puse în aplicare (...) Şi vom vedea în aceste două luni de zile, o lună şi jumătate, cât a mai rămas până la final de august, că toate economiile pe POSDRU, se vor regăsi în proiecte extrem de frumoase şi de importante pentru România", a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene
a spus că prin finanţarea acestor invenţii, statul român le va arăta recunoştinţă inventatorilor şi astfel îi va stimula mai departe să creeze.

"Să încurajăm pe mai departe acel talent al românului care poată să producă astfel de idei şi, desigur, să vadă omul că ideea sa a prins efectiv viaţă nu în afara României, ci în România, pentru România. Este o idee care ţine de noi, banii din POSDRU au fost folosiţi pe orice, pe tot felul de idei care mai de care mai ciudate, pentru pregătirea scafandrilor la munte, am scos diplome, pentru ce? Unde e nevoie? Acum trebuie să mergem pe nevoie, unde este nevoie în piaţă, acolo mergem şi finanţăm", a subliniat Eugen Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene a fost prezent, la Sighişoara, cu ocazia Conferinţei Judeţene 'Fonduri Europene 2014-2020'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ