Teodorovici: Atacul lui Predoiu e nejustificat şi pripit

| 08 iul, 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, i-a răspuns, marţi seară, prim-vicepreşedintelui PDL, Cătălin Predoiu, privind afirmaţia acestuia că Ghidul Solicitantului s-a aflat pe site-ul MFE 'doar o oră', precizând că documentul respectiv va fi publicat în Monitorul Oficial.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a afirmat că Ghidul Solicitantului s-a aflat marţi pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene 'doar o oră', atât timp cât premierul Victor Ponta a fost prezent la lansarea acestuia.

'În prezent, ghidul a dispărut fără nicio explicaţie. În primul print screen apare în dreapta Ghidul Solicitantului, în cel de-al doilea, realizat la o oră distanţă, nu. Situaţia seamănă izbitor cu cea creată în Republica Moldova când după plecarea lui Victor Ponta a fost lichidat şantierul organizat pentru un gazoduct', susţine Predoiu într-un comunicat.


'Gestul nejustificat şi pripit al reprezentantului Opoziţiei denotă un gen de gândire şi o practică de tristă amintire şi demult uitate de noi. Abordarea actualului guvern al României este total diferită de ceea ce colegii domnului Predoiu făceau acum câţiva ani, atunci când fondurile europene reprezentau doar o pepinieră pentru grupări din jurului partidului pe care acesta îl reprezintă şi nu ceea ce semnifică acest domeniu azi, un motor de creştere a economiei ţării noastre, un element de dezvoltare a României. Astăzi, banii europeni sunt orientaţi într-un mod transparent către proiecte ai căror beneficiari sunt românii şi nu membrii de partid. Astfel, documentul la care dânsul face referire va fi publicat în Monitorul Oficial pentru publicare. Îl informăm pe domnul Predoiu că acesta este momentul de la care se numără cele 30 de zile pe care beneficiarii le au la dispoziţie (15 zile pentru consultare şi 15 zile pentru depunere de proiecte)', afirmă Teodorovici, într-un comunicat de presă.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene mai precizează că ghidul a fost pe site în timpul conferinţei de astăzi şi se află şi acum. Potrivit acestuia, site-ul MFE a fost supus marţi unor lucrări tehnice, o serie de actualizări survenite ca urmare a încorporării paginilor web ale Autorităţilor de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) şi pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) în site-ul Ministerului Fondurilor Europene'.

Premierul Victor Ponta a participat marţi, la sediul Ministerului Muncii, la evenimentul de lansare a ghidului privind dezvoltarea economiei sociale, aferentă Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 'Promovarea incluziunii sociale', Domeniul Major de Intervenţie 6.1.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ