VICTOR PONTA Ponta va discuta cu Kelemen Hunor şi Titus Corlăţean pentru continuarea colaborării în guvernare

| 09 iul, 2014

VICTOR PONTA PREMIER. Premierul Victor Ponta va discuta miercuri cu liderul UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea colaborării în coaliţia de guvernare.

VICTOR PONTA PREMIER. Premierul Victor Ponta va discuta miercuri cu liderul UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea colaborării în coaliţia de guvernare.

CITEŞTE ŞI: Ponta: Fac apel la fundaţiile europene şi la guvernele UE să sprijine Republica Moldova

'Mâine, fiind şedinţă de guvern, cu siguranţă vom discuta. În rest, am o relaţie foarte bună cu cei de la UDMR, am colaborat foarte bine. Orice se poate găsi ca soluţie de continuare a coaliţiei, voi face. Când se pune însă problema de o politică de stat, aia nu se poate negocia pentru o coaliţie de guvernare. O să discutăm mâine şi sunt convins că o să găsim o soluţie', a declarat marţi prim-ministrul.

 

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta discută miercuri cu Kelemen Hunor despre rămânerea UDMR la guvernare


Mai mulţi lideri ai UDMR, printre care şi Kelemen Hunor, au contestat respingerea de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale.

România susţine poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti 'Minority SafePack', potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.

CITEŞTE ŞI: Premierul României spune lucrurilor pe nume despre politica lui Cameron


'Poziţia exprimată de România prin intermediul MAE reprezintă o poziţie consecventă a statului nostru, o chestiune de stat, şi nu o problemă sau un orgoliu de ordin personal. Din această perspectivă, apreciez, în calitate de ministru de Externe, că exprimarea poziţiei statului român nu poate fi supusă nici negocierii şi nici compromisului politic', a susţinut ministrul de Externe, Titus Corlăţean, într-un comunicat de presă al MAE transmis sâmbătă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ