Eurolines vrea să depășească borna de 100 de milioane de euro, după 20 de ani de business

| 29 iun, 14:50

Dragoș Anastasiu, fondatorul grupului Eurolines, estimează o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro pentru anul acesta. Borna de 100 de milioane marchează cei 20 de ani de activitate pe piața de transport și turism a grupului. Cifrele care completează tabloul Eurolines după vârsta majoratului sunt: 20 de companii, 700 de angajați și 164 de milioane de kilometri parcurși.

"Povestea mea este și o poveste a antreprenoriatului românesc. Este povestea care arată oportunitățile imense pe care țara noastră ni le oferă. După 20 de ani de activitate pot să zic că ceea ce am realizat în România nu aș fi putut realiza în altă parte", a declarat fondatorul grupului Eurolines, Dragoș Anastasiu.

Grupul Eurolines țintește o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, după ce în 2014 a marcat o creștere de 26%, până la 94 de milioane de euro. Oficialii companiei subliniază că 2014 a fost cel mai bun an din istorie.  Prima companie din grup, Touring Europabus, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 67 de milioane de euro.

Citește și:  Eurolines aduce clasa business la autocare cu investiții de 2,4 milioane de euro

Vânzarea pachetelor turistice, distribuite prin reţelele de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines, a crescut cu 44% faţă de 2013. De asemenea, și pe segmentul biletelor de avion compania a înregistrat o creștere de 24% față de 2013. Pentru 2015, Touring Europabus îşi propune o cifră de afaceri de aproximativ 76 milioane de euro, în creştere cu 13%.

Ce buget alocă românii pentru principalele destinații

Cosmin Marinof, Director Naţional de Vânzări, declară că tarifele pentru principalele destinații ale românilor nu au suferit modificări față de anii precedenți.

Tariful pentru o vacanţă în Turcia este de 750 de euro, iar pentru Grecia prețul scade până la 500 de euro. Pentru un sejur în Bulgaria românii scot din buzunar în jur de 350 de euro, iar litoralul românesc atrage turiștii cu un tarif de 200 de euro.

Cosmin Marinof declară că în mod regulat 70.000-80.000 de români aleg să petreacă vacanța într-o destinație exotică. Acesta a dat exemplu că un turist român poate avea o vacanță exotică la un preț comparabil cu o destinație precum Turcia. Tariful mediu pentru un sejur în Turcia este de 750 de euro, dar există și tarife de 1.100 de euro pentru această destinație, iar la acești bani putem găsi oferte pentru Republica Dominicană, menționează Cosmin Marinof.

O nișă care crește constant este și cea a vacanțelor pe navele de croazieră. Aproximativ 12.000 de români aleg acest tip de vacanță. De asemenea, se pot face îmbarcări din portul Constanța, pentru că multe dintre navele de croazieră acostează și la noi.

Citeşte şi:  Tui Travel Center: La anul vom vinde vacanţe de şase milioane de euro online

În ceea ce privește profilul turistului român, Cosmin Marinof remarcă faptul că acesta se inspiră online, dar preferă să rezerve în agenții. De asemenea, mulți români aleg din ce în ce mai des să-și cumpere vacanțele din timp. Aproape 55% din vânzări se realizează în perioada de Early-Booking.

Reducerea TVA se va resimţi în buzunarul turiştilor

Dragoș Anastasiu a declarat pentru Obiectiv.info că reducerea TVA aplicată în turism se va simți din 2016. "Cred că turistul va plăti cu circa cinci procente mai puțin pentru pachetele turistice".

Danubius Travel a adus turişti străini de aproape 10 milioane de euro

Nova Travel, tour-operatorul Grupului Eurolines specializat pe outgoing (turiştii români care vizitează alte ţări) a înregistrat creşteri de 29% în 2014 faţă de 2013, ajungând la 7,8 milioane de euro. A crescut numărul charterelor marca TUI, adăugând noi destinaţii şi ajungând la 10. Pentru 2015, Nova Travel estimează creşterea cifrei de afaceri cu 24 %, atingând 9,7 milioane euro.

Danubius Travel, tour-operatorul Grupului Eurolines, specializat pe incoming (turiştii străini care vizitează România) şi business travel a înregistrat o creştere de 44% a cifrei de afaceri în 2014, comparativ cu 2013, ajungând la 9,8 milioane de euro.

Rombus Transport, compania care deţine flota de autocare Eurolines, a înregistrat o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro, iar anul acesta îşi propune o majorare a cifrei de afaceri cu 9%. Anul trecut Rombus Transport şi-a înnoit flota cu 8 autocare, în valoare de 2,5 milioane de euro.

Pentru 2015, grupul Eurolines anunţă prima dintr-un şir de investiţii în domeniul hotelier: achiziţia resortului Green Village din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, tranzacţie a cărei valoare este de ordinul milioanelor de euro şi al cărei buget de investiţii pentru primul an depăşeşte 500.000 euro. Complexul şi-a redeschis porţile în luna mai, cifra de afaceri estimată pentru primul an de funcţionare ca parte a Grupului fiind de 1 milion de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ