Eurolines aduce clasa business la autocare cu investiții de 2,4 milioane de euro

| 26 iun, 2014

Afacerile Grupului Eurolines România pe transportul cu autocarele au crescut cu 21%, în primele cinci luni din 2014 față de perioada similară din 2013, a declarat preşedintele companiei, Dragoş Anastasiu.

"Primele cinci luni ale anului au reprezentat o mare surpriză pentru noi, privind evoluţia afacerilor. Creşterea a fost de 21%, faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Ne aşteptăm ca, până la sfârşitul anului, să atragem de pe piaţa germană un număr mare de clienţi. În următorii trei ani, ne propunem să înnoim toată flota de autocare a Eurolines", a spus Dragoş  Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines.

Investiţiile programate de grup pentru 2014 se ridică la 14 milioane de lei.

Grupul Eurolines,  una  dintre cele mai importante companii de transport și turism din țară, a achiziționat opt autocare noi. Investiția totală  în noile autocare se ridică la aproximativ 11 milioane de lei, suma fiind asigurată din surse proprii și din finanțare externă, prin BRD Sogelease.

Citeşte şi: Afacerile grupului Eurolines s-au triplat pe timp de criză

Autocarele oferă următoarele facilități: conexiune wifi, invertor (alimentare 220 V), GPS cu funcție specială de urmărire a traseului de către clienți, sandvișuri, dulciuri, băuturi calde și răcoritoare.
Pentru prima dată în istoria transportului de pasageri din România, o companie inovează și introduce „clasele de călătorie” în transportul cu autocarul – „business" și "economy”. Opt  locuri sunt amenajate pentru clasa „business” în partea din față a autocarului, ale căror principale caracteristici sunt: spațiu mai mare între scaune cu un grad crescut de confort, prize individuale cu alimentare 220 V, urmând a fi dotate cu sistem propriu de entertainment.

Reprezentanţii Eurolines preconizează că peste 60.000 de persoane vor fi transportate anual cu noile autocare, pe rutele Bucureşti - Dortmund şi Bucureşti - Salzbruke - Luxembourg.

„Noile Scania Beulas Glory vor circula inițial pe cursele de linie către Germania, urmând să fie introduse apoi și spre celelalte destinații. Tarifele pentru biletele business sunt cu maxim 10% mai mari decât cele de la economy”, declară Dragoș Anastasiu.

Cu cele opt autovehicule Scania  Beulas Glory, flota Eurolines, operată de ROMBUS TRANSPORT, numără 30 de autocare marca Scania, Mercedes, Neoplan și Setra.

Potrivit statisticilor, 10% din turismul european se face cu autocarul, 3% din persoanele care se înscriu pentru circuite aleg autocarul, iar în contextul îmbătrânirii populaţiei, transporturile turistice cu autocarul vor creşte cu 10%, în următorii ani.

Grupul Eurolines, din care fac parte 20 de companii din România, Germania şi Republica Moldova, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 330 de milioane de lei, în 2013, în creştere cu 30%, faţă de 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ