Evaluarea Naţională 2014: Subiectele au avut un nivel de abordare mediu

| 30 iun, 2014

Evaluarea Naţională 2014. Subiectele la proba de Limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, sesiunea iunie, au fost realizate în concordanţă cu programa şcolară parcursă de elevi şi cu prevederile metodologiei de examen, a susţinut luni MEN într-un comunicat.

Evaluarea Naţională 2014. MEN precizează că în baremul de la română este precizat încă de la început că se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor, baremul permiţând corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă, în temă, a subiectelor tratate.

"Ca o menţiune specială, subliniem că în barem este precizat încă de la început: 'Se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor' Cu alte cuvinte, baremul a permis corectorilor să puncteze elevii pentru orice descriere corectă, în temă, a subiectelor tratate", a arătat MEN.

Citeşte şi: CONTESTATII EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Număr dublu faţă de 2013. REZULTATE FINALE EVALUARE EDU.RO


Reprezentanţii ministerului Educaţiei precizează că subiectele au avut un nivel de abordare mediu, aşa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obţinut medii peste 5 (73,1%).


'În plus, pe lângă pregătirea constantă de la clasă, susţinută de cadrele didactice, MEN a oferit elevilor modele de subiecte similare cu acelea pe care le-au avut de rezolvat, încă de la sfârşitul lunii octombrie 2013, când au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro. Prin simulările naţionale, la care au participat toţi elevii de clasa a VIII-a, MEN a avut ca obiectiv familiarizarea acestora cu situaţia de examen', a precizat MEN.

Reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună, a declarat luni că subiectele de la literatura română au fost 'pe lângă programă'.

'Am date că s-a corectat diferit. În unele zone s-a refăcut baremul, în alte zone nu şi nu au fost luate în considerare toate răspunsurile posibile şi corecte. Evaluatorii nu au avut posibilitatea să depăşească ce era dat în barem. Cred că sunt mulţi copii defavorizaţi din acest punct de vedere. Baremul ar fi trebuit făcut de un profesor care predă la clasă astfel încât să ştie care ar putea fi cunoştinţele pe care le putem cere unui absolvent de clasa a VIII-a', a spus Gună.

Ea a afirmat că marţi reprezentanţii FNAP-ÎP se vor întâlni cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, pentru a discuta despre acest subiect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ