EXCLUSIV! UDREA a încălcat regulile arestului la domiciliu. Ce spun avocaţii despre SMS-ul trimis în direct lui Ion Cristoiu

| 19 feb, 12:42

ELENA UDREA le-a trimis un mesaj jurnaliștilor Ion Cristoiu și Cătălin Striblea, despre denunțul făcut împotriva lui Florian Coldea. Unul din avocaţii ELENEI UDREA a declarat, în exclusivitate pentru OBIECTIV.INFO, că e sigur de faptul că ELENA UDREA a înteles foarte bine care sunt obligaţiile impuse de instanţă, în ceea ce priveşte arestul la domiciliu.

Deputatul le-a trimis, miercuri seară, un sms celor doi jurnaliști, cu referire la denunțul făcut împotriva șefului interimar al SRI, Florian Coldea.

„Ne-a trimis un mesaj personal, deci off the record. Noi nu putem să o cităm, dar putem să ținem cont de informațiile pe care le spune”, a declarat Cristoiu.

Toate acestea în condiţiile în care, în decizia definitivă a instanţei sunt specificate clar regulile pe care Elena Udrea trebuie să le respecte.

" În baza art. 221 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu inculpata Udrea Elena Gabriela are următoarele obligaţii: să nu părăsească imobilul în care locuieşte din ... fără permisiunea organului judiciar, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată. Să nu comunice cu numiţii Cocoş Dorin, Pescariu Dinu, Topoliceanu Ana Maria sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect, să nu comunice informaţii referitoare la acuzaţia penală presei sau prin reţele de socializare. Atrage atenţia inculpatei Udrea Elena Gabriela că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obliga?iilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive".

Citeşte şi: Cu cătuşe sau fără? GABRIEL OPREA trebuie să decidă procedura

Unul dintre apărătorii Elenei Udrea a comentat acest lucru.

" Sunt convins că a înţeles foarte bine ce obligaţii are şi nu cred că Elena Udrea ar avea de ce să încalce condiţiile impuse de instanţă. Chiar dacă în emisiune se discuta despre denunţul directorului SRI, Florian Coldea, clienta mea nu avea motive să comunice informaţii din cauza penală. Cunoaşte foarte bine faptul ca nu are voie să ia legătura cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi Ana Maria Topoliceanu. Atâta timp cât nu se cunoaşte conţinutul mesajului nu ne putem pronunţa dacă a încălcat sau nu obligaţiile impuse de instanţă" a declarat pentru OBIECTIV.INFO unul din apărătorii Elenei Udrea.

Citeşte şi: BOMBĂ! ELENA UDREA a ÎNCĂLCAT regulile arestului la domiciliu

Cătălin Tolontan a comentat pe blogul său, atât gestul Elenei Udrea, cât şi atitudinea celor doi jurnalişti.

"Dacă Striblea și Cristoiu ar fi primit pe telefon nu un sms de la Udrea, ci ceva mult mai serios, un document care afecta siguranța națională, strict legal ei nu ar fi trebuit să-l dețină. Dar, ca ziariști, dacă l-ar fi considerat relevant pentru interesul public, puteau să-l dezvăluie fără ca să-și încalce în nici un fel regulile profesiei. Altfel cum credeți că se întîlnesc reporterii CBS sau CNN cu ideologii rețelelor teroriste? Cărînd poliția după ei ca să-i dea în gît pe intervievați?! E dreptul DNA să o cerceteze pe Elena Udrea. Dar nu vînîndu-i comunicațiile cu ziariștii sau cu avocații", scrie Tolontan pe blogul personal.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 08:47
Adam
Oferta pentru toate judetele
Oferte de lucru pentru toti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time , sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
19 feb, 20:52
klau_ss
se vede ca pe curva asta o ....mananca-n.....pizda!iti trebuie o puscarie adevata..nu de fite ....curva.....
19 feb, 15:59
liviuioan
--NAUC--INCA UN PUI FATAT--
Cautat in cotetul gainilor fatatoare in veselia pupincurista pentru -TATUCUL MONDIAL . Acum, i-a dat cu poseta-n cap celei care a indraznit sa-i dinamiteze sistemul mafiot . Intr-o regie de doi lei--se simte lipsa-LAZAROIULUI--au taxat credulitate DUDUII--care chiar crede ca--maistru-- iar putea fi confident . STRIBLEA--bajbaie si el--cand lovit de TURTURICA, TAPALAGA , PORA , NEGREA--el este mereu in plus .
19 feb, 14:29
Student SNSPA
stire a la Sultanescu...
in articol:
"Elena Udrea ar fi putut fi acuzată de încălcarea regulilor controlului judiciar și astfel, risca să fie închisă iar, dacă cei doi jurnaliști ar fi citit mesajul în direct"
Atâta timp cât nu se cunoaşte conţinutul mesajului nu ne putem dacă a încălcat sau nu obligaţiile instanţei" a declarat pentru OBIECTIV.INFO unul din apărătorii Elenei Udrea.
titlu:
"EXCLUSIV! UDREA a încălcat regulile arestului la domiciliu. Ce spun avocaţii despre SMS-ul trimis în direct lui Ion Cristoiu "
concluzie:
din clasici:"amice,esti idiot..."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ