EXCLUSIV. În maşina Patriarhiei filmată trecând pe roşu se afla însuşi Patriarhul Daniel

| 05 noi, 11:43

Moartea poliţistului Bogdan Gigină în coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea a scos la iveală că şi Biserica Ortodoxă beneficiază de maşini de însoţire de la poliţie. Este vorba de clipul în care o maşină a Patriarhiei trece pe roşu într-o intersecţie, având deschizător de la poliţie. Obiectiv.info a reuşit să afle, în exclusivitate, că în maşina respectivă se afla însuşi Patriarhul Daniel, care mergea la o sfinţire.

Incendiul de la clubul Colectiv a înghiţit, prin proporţiile sale imense, dezbaterile şi aşa aprinse, care făceau agenda publică cu doar câteva zile înainte. A fost moartea poliţistului Bogdan Gigină, motociclistul din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmată, la doar o zi, două, de dezvăluirea că şi maşinile Patriarhiei beneficiază de însoţitori de la poliţie, care le deschid traficul. Urmărind evenimentele, noi şi noi amănunte ies la iveală, amănunte care, bineînţeles, s-au vrut trecute sub tăcere.

Imediat după accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină s-a viralizat pe internet un clip postat de un şofer care stătea la semafor şi pe lângă care a trecut pe roşu, oprind traficul, o maşină de poliţie cu girofar, deschizând drumul unei maşini a Patriarhiei, cu numărul B-104-BOR. Aşa a aflat opinia publică de faptul că şi înaltele feţe bisericeşti beneficiază de coloană de poliţie, în baza unui protocol încheiat între Biserica Ortodoxă şi Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a explicat pentru presă că biserica apelează la ajutorul poliţiei în cazuri deosebite. "Acest protocol face referire la cooperarea Patriarhiei cu Ministerul de Interne pentru buna desfăşurare a vizitelor oficiale, a activităţilor religioase de amploare, pentru asigurarea ordinii publice şi bunei desfăşurări a acestora. Astfel, la solicitarea în scris a Patriarhiei Române, Brigada Rutieră a Poliţiei Române pune la dispoziţie un echipaj care permite deplasarea delegaţiei oficiale în trafic. A fost nevoie să existe un astfel de protocol de colaborare după ce, în anul 2000, o delegaţie oficială a Patriarhiei a rămas blocată mai multe ore pe bulevardul Magheru", a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de Hotnews.

Citeşte şi: Scrisoare pentru Patriarhul Daniel: "TU eşti singurul preafericit într-o ţară în doliu"

Să revenim la clipul de pe trafictube.ro. Privind imediat sub video, observăm că a fost filmat şi încărcat pe internet pe 11 octombrie, într-o duminică.

În acea duminică de 11 octombrie (ploua, se vede pe filmare), a avut loc resfinţirea bisericii Delea Nouă Calist din sectorul 3, slujbă ţinută de însuşi Patriarhul Daniel. Faptul că PF Daniel a luat parte la sfinţirea bisericii a fost relatat pe larg pe canalele media ale BOR, Trinitas TV, Ziarul Lumina, Basilica.ro. Şi la slujbă a plouat, sunt imagini în care Patriahul era apărat de ploaie de un slujbaş al bisercii, iar relatările spun acelaşi lucru.

Din clip se vede că maşina din care s-a filmat stătea la semafor pe Bulevardul Unirii, la intersecţia cu Strada Traian, cu sensul de mers spre Piaţa Alba Iulia. Este exact drumul pe care ar merge o maşină de la Patriarhie (zona Unirii) spre biserica Delea Nouă Calist, aflată pe Strada Delea Nouă, la intersecţia cu Strada Matei Basarab.

Facem un scurt salt în timp, până la ziua de 3 noiembrie, când Patriahul Daniel a participat la slujba de înmormântare a uneia dintre victimele incendiului de la club Colectiv, femeia de serviciu. Fapt cu totul insolit, PF Daniel a ţinut o scurtă conferinţă de presă chiar din maşina Patriarhiei, acelaşi minivan cu numărul de înmatriculare, B-104-BOR.

Puse cap la cap, elementele conduc la concluzia că în filmul postat pe internet este vorba despre maşina Patriarhiei, în care se afla capul Bisericii Ortodoxe, PF Daniel, îndreptându-se spre slujba de sfinţire a bisericii Delea Nouă Calist. Numai că aici apar întrebările.

Citeşte şi: La 4 zile după tragedia din Colectiv, BOR pune sare pe rană

Care era urgenţa sau importanţa evenimentului? Era traficul atât de blocat încât să nu-i permită Patriarhului să ajungă la timp? Toate datele arată că nu. Era o duminică ploioasă de toamnă, cu bulevarde libere (se vede pe filmare), iar un drum de la Patriarhie la biserica Delea Nouă Calist pe unul din principalele bulevarde ale Capitalei nu putea dura mai mult de 10 minute. Totuşi, Patriarhia a avut însoţitor de la poliţie şi a trecut pe roşu la semafor.

Părintele Constantin Stoica a confirmat, în exclusivitate pentru Obiectiv.info, că în maşina filmată trecând pe roşu se afla patriarhul Daniel, care se îndrepta spre sfinţirea bisericii Delea Nouă Calist. “Cu siguranţă, da”, a răspuns purtătorul de cuvânt al BOR la întrebarea dacă în minivan se afla PF Daniel.

Părintele Stoica a precizat că maşina Patriarhiei avea antemergător de la poliţie pentru că participa la un eveniment oficial al bisericii, unde era anunţată multă lume.

“S-a impus (folosirea maşinii de poliţie – n.r.) având în vedere participarea unui număr foarte mare de credincioşi, era nevoie pentru facilitarea accesului în zona bisericii”, a afirmat purtătorul de cuvânt BOR. Adică nu neapărat drumul până la biserică, ci accesul cu maşina în zona bisericii, probabil supraaglomerată de credincioşi.

Cât despre faptul că a trecut pe roşu, părintele Stoica a declarat că decizia de a opri traficul pentru a trece maşina Patriarhiei a fost a poliţistului care deschidea drumul.

Citeşte şi: Tragedia de la Colectiv: Biserica Catolică îi DĂ o LECŢIE USTURĂTOARE Patriarhului Daniel

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

16 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 16:47
Elly
Obiectiv- discordie
Daaa, sa ar trebui sa va numiti:OBIECTIV DISCORDIE sau MAHALA INFO, nu info. Noroc ca oamenii s-au mai desteptat si nu cred toat aberatiile si exagerarile voastre. Este foarte evident ce doriti prin aceste articole. Am renuntat la tv, nu ne faceti sa renuntam si la internet ca sa scapam de mizeriile voastre.
05 noi, 13:26
Ioan Gheorghe Vasile
Nedumerire, stupoare si indignare
In timp ce tara fierbe, unii dintre noi isi plang mortii pentru ca nu mai sunt, iar altii se roaga pentru victimele aflate pe paturile de suferinte ale spitalelor bucurestene, iar altii dintre noi alearga pe la centrele de recoltare pentru a dona sange, Episcopul Ortodox al Oradiei - Sofronie Drincec isi serbeaza/aniverseaza, cu pompa si fast, ziua de nastere!... Ce vreti mai mult?!

http://ziarullumina.ro/aniversare-in-episcopia-oradiei-106744.html


http://basilica.ro/preasfintitul-parinte-sofronie-al-oradiei-la-aniversarea-zilei-de-nastere-110364.html


http://eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/preasfintitul-parinte-episcop-sofronie-al-oradiei-la-aniversarea-zilei-de-nastere
05 noi, 13:12
ovidiu-dorin
De ce are un prelat nevoie de protectie, el este mai presus ca un om obisnuit?, nu plateste taxe dar se plimba cu limuzina, in tara asta religia a devenit o mare afacere.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ