Reacția BOR după ce a fost acuzată că niciun preot nu a venit la clubul Colectiv să se roage pentru victime

| 02 noi, 16:22

Biserica Ortodoxă Română reacţionează după ce a fost acuzată că niciun preot nu a venit la clubul Colectiv să se roage pentru victimele tragediei, în condiţiile în care numai ieri 12.000 de oameni au aprins lumânări acolo. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că în toate bisericile Arhiepiscopiei Bucureștilor au fost oficiate slujbe de pomenire a celor care au murit în seara zilei de 30 octombrie.

"Ieri, în bisericile din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost oficiate slujbe de pomenire a celor adormiți în urma incendiului de la Clubul Colectiv și au fost înălțate rugăciuni speciale pentru vindecarea celor care suferă în spitale din cauza arsurilor", a declarat luni preotul Constantin Stoica, potrivit Agerpres.

El a precizat că slujbe de pomenire au fost oficiate la biserica parohială — Sf. Nicolae Broșteni—, care se află la 100 de metri de Colectiv.

"Inclusiv astă seară, la ora 18,00, în biserică se face slujbă de pomenire a celor adormiți. Preotul paroh a tras clopotele din două în două ore", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care a precizat că "rugăciunea pentru cei adormiți se face în biserică, în casele celor decedați, la mormintele acestora sau la troițele lor".

Preotul Stoica a menționat că, luni, la ora 15,00, în Spitalul Municipal Universitar, preoții de caritate au oficiat Taina Sfântului Maslu pentru victimele incendiului, urmând ca marți aceasta să fie oficiată la Spitalul Elias, iar miercuri la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

"Pe de altă parte, preoții de caritate sunt încă de sâmbătă în spitale și acordă asistență religioasă și consiliere spirituală în special familiilor victimelor. Victimele sunt, în general, la terapie intensivă. Atunci când vor ajunge în spitale, în saloanele obișnuite, bineînțeles că vor fi și lângă aceștia", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ