Preşedintele Nicolae Timofti: E rândul nostru să arătăm că suntem prietenii României

| 02 noi, 20:16

Mii de oameni au venit cu buchete și jerbe de flori, au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere la sediul Ambasadei României în Republica Moldova, în memoria victimelor tragicului eveniment produs vineri seara într-un club din București, relatează Radio Chișinău.

O carte de condoleanțe a fost deschisă în incinta misiunii diplomatice, prin intermediul căreia politicieni, oameni de artă și simpli cetățeni pot lăsa mesaje de compasiune și încurajare, scrie Agerpres.

Citeşte şi: EI sunt EROII de la clubul Colectiv, DECORAŢI post-mortem de Klaus Iohannis

Printre cei care au semnat în cartea de condoleanțe s-au aflat președintele Nicolae Timofti și premierul interimar Gheorghe Brega.

"Sincere condoleanțe poporului român, conducerii României. Vreau ca aceste condoleanțe să ajungă la familiile celor decedați. România ne-a ajutat de nenumărate ori. Acum e rândul nostru să demonstrăm că suntem prietenii României", a declarat Nicolae Timofti.

La rândul său, premierul interimar Gheorghe Brega și-a exprimat solidaritatea cu cei care au avut de suferit în urma groaznicului accident din clubul de noapte Colectiv din București.

"Republica Moldova este alături de România. L-am rugat pe ambasadorul Marius Lazurca să nu ezite să ne solicite ajutorul de care România are nevoie", a declarat Gheorghe Brega.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a mulțumit pentru susținerea manifestată de cetățenii Republicii Moldova, subliniind că ușile Ambasadei sunt deschise pentru toți cei care doresc să-și exprime compasiunea.

"Sunt mișcat de atitudinea și compasiunea cetățenilor din Republica Moldova, pe care aceștia o manifestă față de victimele accidentului din clubul de noapte din București. Ușile Ambasadei sunt deschise pentru toți doritorii de a semna în cartea de condoleanțe", a mărturisit Marius Lazurca.

În cartea de condoleanțe a semnat și ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, care a declarat că poporul american este alături de România în aceste momente grele, menționează Radio Chișinău.

Aproximativ 700 de litri de sânge au ajuns în dimineața zilei de luni de la Chișinău la București, la persoanele care au fost rănite în incendiul produs în clubul de noapte Colectiv din centrul Bucureștiului. Ajutorul constă în peste 2.000 de pachete de sânge și plasmă proaspăt congelată, precum și preparate biomedicale, vital necesare în caz de arsuri sau fracturi.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ