Experiment inedit în Mureş. Un balon cu aer cald va furniza informaţii despre temperatura din întreaga zonă

| 27 mai, 2014

Experiment stiintific inedit in judetul Mures: in aplauzele a zeci de curiosi, un balon cu aer cald, cu nacela plina cu aparatura, a fost ridicat in stratosfera, la aproximativ 40 de kilometri deasupra solului.

Balonul va furniza informatii importante despre temperatura, presiunea atmosferica si radioactivitatea din intreaga zona. Proiectul le apartine studentilor si profesorilor de la Universitatea Cultural Stiintifica din Targu Mures si a fost realizat in colaborare cu specialisti din Ungaria.

Balonul va parcurge aproximativ 200 de kilometri fata de locul unde a fost lansat, dupa care va exploda din cauza presiunii, iar studentii vor recupera nacela si aparatura cu ajutorul sistemelor GPS. Este al doilea proiect de acest gen din tara: un balon similar a mai fost lansat in 2011, in judetul Iasi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ