FABULOS: O nouă descoperire arheologică făcută în Egipt

| 25 apr, 2014

Descoperit de o echipă de arheologi spanioli, sarcofagul, care are o lungime de doi metri și o lățime de 50 de centimetri, se află într-o stare de conservare bună, iar culorile sale sunt înca vii, potrivit comunicatului emis de Ministerul Egiptean

 

Un sarcofag decorat cu pene de păsări reprezintă o descoperire foarte rară, a precizat ministrul Mohamen Ibrahim.

"Sarcofagul datează din timpul dinastiei a XVII-a (1.600 i.e.n.)", a explicat directorul departamentului pentru perioada faraonica din Ministerul Culturii, Ali el-Asfar.

"Ar putea aparține unui om de stat important, dupa câte am dedus din analiza preliminară a sarcofagului și a inscripțiilor sale", a adăugat el.

 

Sarcofagul poartă inscripții hieroglife realizate cu scopul de a facilita călătoria în lumea morților, potrivit credințelor din perioada faraonică.

Penele desenate o simbolizează pe Maat, zeița egipteană a dreptății, care cântărea inimile morților cu o balanță, comparându-le greutatea cu aceea a unei pene, pentru a determina statutul fiecărui decedat, în lumea morților.

 

Descoperirea a avut loc într-un vechi sit funerar, de pe malul occidental al complexului Luxor, în apropiere de un mormânt al administratorului depozitelor reginei Hatsepsut, membră a dinastiei a XVIII-a, care a domnit în Egipt din 1502 i.e.n. până în 1482 i.e.n.

Arheologii spanioli, care efectuează săpături în complexul Luxor, de 13 ani, au descoperit, anul trecut, sarcofagul din lemn al unui băiat în vârstă de cinci ani, datând din timpul dinastiei a XVII-a.

Luxor, oraș din sudul Egiptului, care are circa 500.000 de locuitori, este celebru pentru templele sale faraonice de pe malurile Nilului.

 

 

Sursă: bzi.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ