Fermele de subzistenţă din România vor avea alocate fonduri de 150 de milioane de euro

| 15 ian, 2014

Fermele de subzistenţă din România vor avea alocate fonduri de 150 de milioane de euro prin viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, suma de 15.000 de euro pe proiect urmând să fie destinată trecerii acestor ferme în zona de producţie pentru piaţă.

"Vrem să introducem o a 14-a măsură care sa fie un fel de continuare a măsurii 141 de sprijinire a fermelor de semi-subzistenţă. Este vorba de acordarea unui ajutor de 15.000 de euro pe proiect, într-o singură tranşă pentru cei care sunt în zona de semi-subzistenţă pentru a face investiţii şi a produce pentru piaţă. Vor fi 150 de milioane de euro pentru 10.000 de beneficiari", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-un interviu referitor la priorităţile anului 2014, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că este "o măsură foarte bună" pentru fermierii români, care exista în revizuirea PAC şi de aceea a decis să fie aplicată şi în viitorul PNDR.

"Cred că trebuie să răspundem la toate nevoile şi aceasta este o măsură foarte bună şi aşteptată de fermieri. Eu nu vreau un PNDR pentru mine sau pentru Ministerul Agriculturii ci unul pentru toţi beneficiarii. Dacă se solicită măsurile acestea, sigur că le şi implementăm", a subliniat Constantin.

Potrivit sursei citate, o primă variantă a viitorului PNDR va fi transmisă la Bruxelles până pe 15 februarie, astfel încât forma finală a programului să fie agreată până la jumătatea acestui an.

"Vrem să transmitem până pe 15 februarie acest program integrat la Bruxelles, într-o formă aproape de a fi finalizată, după care vom discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene, până în lunile iunie - iulie, să agreăm forma finală şi să discutăm apoi sesiunile. Am văzut abordări precum că ar fi trebuit să avem gata PNDR la 1 ianuarie. Nu stă în picioare această abordare. Nu este decât demagogie politicianistă. Toate cele 28 de state membre urmează acelaşi calendar. Mai mult, regulamentele europene nu sunt aprobate la nivel de Comisie", a adăugat şeful MADR.

Acesta a explicat că se află în imposibilitatea de a deschide din martie anumite măsuri din noul PNDR, pe răspunderea statului membru, întrucât regulamentul european nu a fost încă aprobat.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ