Fondatoarea companiei Siveco, Irina Socol, arestată pentru 30 de zile

| 09 sep, 2014

Tribunalul Bucureşti a decis marţi arestarea pentru 30 de zile a preşedintei şi fondatoarei companiei Siveco România, Irina Socol, într-un dosar în care aceasta este acuzată de evaziune fiscală.

 

În acelaşi dosar, judecătorii au emis un mandat de arestare preventivă pe numele numele directorului comercial adjunct al Siveco, Aurora Crusti.

Decizia nu este definitivă.

Cele două au fost reţinute marţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce luni ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor au efectuat percheziţii în judeţele Ilfov şi Giurgiu şi în Bucureşti la domiciliile unor suspecţi şi la sediile unor firme, printre care şi Siveco România, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Anchetatorii susţin că reprezentanţii companiei Siveco România au creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de softuri ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Irina Socol a fondat la începutul anilor '90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro în anul 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ