Fostul deputat PDL şi director al FC Vaslui, Dragoş Iftime, a fost condamnat la şase ani de închisoare

| 25 iun, 2014

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi l-au condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare pe fostul deputat PDL Dragoş Iftime, fost preşedinte executiv al FC Vaslui. Potrivit portalului instanţei, fostul demnitar a fost găsit vinovat  de comiterea mai multor infracţiuni: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Au mai fost condamnaţi la închisoare cu executare tatăl său, cumnatul, dar şi alţi trei cetăţeni romi din comuna ieşeană Grajduri, cu care ar fi derulat afacerile ilegale.

Dat fiind statutul de parlamentar al lui Dragoş Iftime, dosarul a fost instrumentat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie până în martie 2012, când deputatul şi-a anunţat demisia din Parlamentul României, susţinând că doreşte să candideze la alegerile locale. După demisia demnitarului, dosarul a fost înaintat la Tribunalul Vaslui.

Ancheta a scos la iveală faptul că grupul infracţional era coordonat chiar de Dragoş Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridică la 500.000 de euro. Acesta ar fi achiziţionat chitanţe şi facturi în alb de la o firmă din judeţul Iaşi, documentele fiind ulterior completate de reprezentanţii Koket SRL, un abator din judeţul Vaslui, pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice, şi a-şi crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat.

Tag-uri: Dragos Iftime, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ