Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, trimis în judecată. A primit mită MIEL, CURCANI şi PĂSTRĂVI

| 12 iun, 16:19

Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență, după ce a primit de la un om de afaceri produse alimentare (un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăv), pentru a interveni în favoarea acestuia în vederea redobândirii unui permis de conducere, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, alături de Lucian Diniță (comisar șef de poliție, director al Direcției Poliției Rutiere din cadrul IGPR, la data comiterii faptelor), au fost trimiși în judecată omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa și Maricel Ilie, vicepreședinte și membru în Comitetul Executiv Regional al Asociației Internaționale a Polițiștilor — Secția Română — Regiunea 1 București, la data comiterii faptei.

Procurorii susțin că, la data de 22 septembrie 2011, urmare a săvârșirii unei contravenții la regimul circulației, față de Gheorghe Deaconeasa s-a dispus sancționarea, precum și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Ulterior, în condițiile respingerii în mod irevocabil a plângerii contravenționale, la data de 21 martie 2012, Gheorghe Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Vâlcea, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Din acest moment, potrivit dispozițiilor legale, a început să curgă termenul de 90 de zile pentru care inițial s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

În aceste împrejurări, Gheorghe Deaconeasa a inițiat demersuri în vederea redobândirii dreptului de a conduce autovehicule și, implicit, a permisului de conducere, într-un termen mai scurt decât termenul de 90 de zile.

Astfel, prin intermediul și cu sprijinul lui Maricel Ilie, omul de afaceri a luat legătura și s-a întâlnit la sediul Direcției Poliției Rutiere din municipiul București cu Lucian Diniță.

DNA arată că, în urma întâlnirii și a discuțiilor purtate între cei trei, atât la acel moment cât și în perioada următoare au fost inițiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmărit, respectiv redobândirea dreptului de a conduce autovehicule mai înainte de perioada de 90 de zile stabilită ca măsură complementară inițial.

În acest sens, urmau să fie valorificate dispozițiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile în urma promovării testului pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație.

Concret, Lucian Diniță, prevalându-se de influența pe care, din perspectiva funcției deținute, o avea asupra conducătorilor serviciilor rutiere din țară, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Vâlcea, serviciu implicat în procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule.

Ulterior, în data de 19 aprilie 2012, Deaconeasa s-a prezentat la Serviciul Rutier Vâlcea, unde a susținut testul pentru verificarea cunoștințelor în vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat.

În consecință, la data de 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Vâlcea i-a restituit lui Deaconeasa permisul de conducere.

Pentru "ajutorul" acordat, Lucian Diniță a primit de la omul de afaceri produse alimentare în valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăv.

DNA precizează că, la data de 15 mai 2015, Gheorghe Deaconeasa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru fapte similare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Vâlcea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ