Laura Codruţa Kovesi: "Cei care ne critică ... să facă o majorare a schemei de personal"

| 13 iun, 12:00

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat într-un interviu pentru Adevărul că aceia care critică DNA că are dosare vechi ar putea să facă o majorare a schemei de personal cu 50 de procurori, existând un volum mare de cauze şi resurse umane insuficiente.

'N-am primit nici până în ziua de astăzi. Cei care ne critică pentru că avem dosare vechi ar putea să facă o majorare a schemei de personal, să primim 50 de procurori şi să mai redistribuim din dosare. Vă dau un exemplu: procurorul care are dosarul Microsoft-EADS mai are 100 de dosare în fişet. Şi noi nu avem în DNA dosare din acelea simpluţe, care pot fi finalizate în două zile. Efectiv, resursele noastre umane sunt insuficiente pentru a putea rezolva aceste dosare. Anul trecut a fost cel mai mare număr de dosare soluţionate vreodată de procurorii DNA, 4.500. Cu toate acestea, începutul de an ne-a prins cu 4.000 de dosare pe stoc. Deci noi, dacă un an de zile n-am înregistra dosare, am putea să terminăm stocul. Dar nu se poate, pentru că la noi în fiecare zi vin plângeri, vin denunţuri. Avem cu 500 de dosare mai mult decât anul trecut', a afirmat şefa DNA.

Kovesi a admis că se poate ajunge într-un blocaj şi că acest lucru l-a spus la prezentarea raportului de activitate.

'A fost prezent ministrul Justiţiei, a fost prezent premierul, preşedintele. Mie îmi place că suntem criticaţi că avem dosare vechi, dar dacă într-adevăr susţii lupta anticorupţie, oferă resurse. E uşor să vii să spui că DNA face acum dosar din 2012, dar cu ce ai ajutat DNA-ul, ce i-ai oferit?', a spus şefa DNA.

"Avem 7.000 de dosare în care lucrează 86 de procurori', a mai menţionat Kovesi.

Citeste si: RECHIZITORIU: Lucian Diniţă a primit mita prin intermediul şoferului

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ