Fostul preşedinte al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a făcut recurs împotriva sentinţei de patru ani de închisoare

| 12 apr, 16:27

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu, condamnat în primă instanţă de Tribunalul Timiş, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi confiscarea sumelor de 35.000 de lei şi 10.000 de euro, a făcut apel împotriva acestei sentinţe, recursul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

Şi ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Adrian Nedelciu, fost director în cadrul CJ Arad, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi Mircea Pătraşcu, administratorul firmei Medicare Tehcnics, care i-ar fi dat bani lui Nicolae Ioţcu pentru întocmirea unui caiet de sarcini cu dedicaţie pentru o licitaţie şi care a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, au făcut recurs împotriva sentinţei Tribunalului Timiş. 

Judecarea pe fond a dosarului a început în data de 23 noiembrie 2015, sentinţa fiind pronunţată în data de 21 martie a.c.. 

Nemulţumiţi de sentinţa Tribunalului Timiş, toţi trei inculpaţii în dosar au înaintat apel. 

Pe de altă parte, nici procurorii DNA nu au fost mulţumiţi de sentinţă, considerând pedepsele primite de cei trei inculpaţi ca fiind prea blânde, motiv pentru care au înaintat apel faţă de decizia Tribunalului Timiş. 

Curtea de Apel Timişoara a luat act de apelurile înaintate în acest dosar şi a decis că primul termen de judecată va în data de 5 mai. 

Fostul preşedinte al CJ Arad a fost trimis în judecată de către DNA după ce a fost prins în flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior a primit alţi 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad. 

Potrivit anchetatorilor, Nicolae Petru Ioţcu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în valoare de 1.600.000 de euro". 

În cadrul procesului de la Tribunalul Timiş, angajaţii CJ Arad ar fi recunoscut faptul că au fost făcute presiuni asupra lor, în special de Nedelciu, pentru ca documentele aferente licitaţiei să fie favorabile firmei Medicare Tehcnics. În final însă, licitaţia nu a mai fost adjudecată, procurorii DNA intervenind înainte de finalizarea ei şi anunţarea câştigătorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ