Fostul primar Piedone si doua angajate ale primariei, arestati in dosarul Colectiv

| 07 noi, 21:03

Cristian Popescu - Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost arestat preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistrații Tribunalul București. Alături de el, au mai fost arestate si cele două angajate ale primăriei retinute vineri seara.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Fostul edil a fost reținut vineri noapte de procurorii DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

In referatul cu propunerea de arestare, procurorii invocă disprețul față de garantarea dreptului constituțional la viață impotriva fostului primar si a celor doua angajate.

Conform documentului citat, procurorii arată că Piedone și cele două angajate și-au 'asumat' încălcarea legii și implicit consecința funcționării clubului Colectiv în condiții de nesiguranță publică.

Printre motivele pentru care se impune arestarea preventivă a celor trei, procurorii invocă disprețul manifestat față de garantarea dreptului constituțional la viață și indiferența profesională și superficialitatea îndeplinirii atribuțiilor în emiterea unor autorizații de funcționare pentru SC Colectiv SRL 'fără un minim efort de verificare a documentelor depuse la dosar'.

Anchetatorii arată că inculpații aveau obligația de a constata că SC Colectiv Club SRL nu poate să desfășoare activități de alimentație publică în spațiul din București pentru că nu exista dovada că protecția la foc este asigurată în incinta respectivă.

'Așadar, cei 3 inculpați, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cunoscând că, sunt încălcate condițiile legale de funcționare, și-au asumat încălcarea legii și au emis autorizația pentru SC Colectiv Club SRL, asumându-și consecința funcționării clubului în condiții de nesiguranță publică', susțin procurorii DNA.

Potrivit documentului citat, acordul de funcționare și autorizația de funcționare au fost emise fără a exista autorizarea privind securitatea la incendiu care trebuia emisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, acest fapt încălcând 'în mod flagrant' dispozițiile legii.

'Întrucât în spațiul respectiv s-au desfășurat mai multe manifestări cultural artistice la care au participat mai multe persoane, în condiții vădite de insecuritate publică, a fost pusă, permanent, în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a spectatorilor și persoanelor angajate, aflate în incinta clubului', se arată în referatul DNA.

În dosar au fost reținute Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual.

"În calitate primar, inculpatul Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor (...), prin aceea că a emis acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colective Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colective Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei", se arată într-un comunicat al DNA postat sâmbătă pe site-ul instituției.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colective Club SRL îndeplinea cerințelor legale necesare avizării.

"Inculpatele Iofciu și Ganea l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale i prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urma le-a întocmit, iar prima le-a avizat", au mai reținut anchetatorii.

Citeste si: Piedone şi două angajate ale primăriei, duşi la tribunal pentru arest

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ