PF Daniel s-a rugat pentru victimele incendiului din Colectiv

| 07 noi, 18:05

Patriarhul Daniel s-a rugat sâmbătă pentru victimele incindiului din Colectiv. Rugăciunea patriarhului vine la două zile după ce şi-a cerut iertare pentru felul în care a reacţionat biserica după tragedia din club.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a rugat sâmbătă, la Mănăstirea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Rădăuți, pentru tinerii din clubul Colectiv din București care "au trecut la Domnul într-o formă neașteptată, surprinzătoare și violentă".

"Ne rugăm în primul rând pentru cei care au trecut la Domnul într-o formă neașteptată, surprinzătoare și violentă, tinerii de la clubul Colectiv din București. Ne rugăm pentru ca bunul Dumnezeu să odihnească sufletul lor, în pacea, iubirea și lumina Prea Sfintei Treimi. De asemenea, ne rugăm pentru ca Hristos Domnul, care a mângâiat pe văduva din Nain, pe femeia văduvă și îndoliată care petrecea pe unicul drum pe unicul său copil, zicând: Nu mai plânge!, s-aducă mângâiere sufletească, s-aducă multă consolare în sufletele familiilor care-și plâng morții lor acum, familiile îndoliate și îndurerate", a spus patriarhul BOR.

PF Daniel a oficiat, la Mănăstirea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Rădăuți, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți, iar în predica de final le-a vorbit credincioșilor despre semnificația acestei zile de sâmbătă, de pomenire a morților, denumită și Moșii de toamnă.

"În această sâmbătă, arătăm prin rugăciune și pomenire că rugăciunea este mai tare decât moartea, mai tare decât mormântul, mai tare decât timpul și spațiul care separă. Oriunde pomenim pe cei adormiți în Domnul, îi simțim aproape și ei ne simt aproape. Sufletul lor în ceruri simte că noi ne rugăm pe pământ", le-a spus patriarhul Daniel credincioșilor.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel DĂ ÎNAPOI: Ce le transmite acesta tinerilor AFECTAŢI de tragedia de la Colectiv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 noi, 16:59
Geo
Unde s-a rugat diavolul daniel , in Mercedesul personal ?!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ