Fraţii Becali şi Cristi Borcea nu mai sunt alături de Gigi Becali. Au fost mutaţi la Slobozia

| 01 apr, 2014

Fraţii Ioan şi Victor Becali şi Cristian Borcea îşi vor executa pedepsele în regim închis la Penitenciarul Slobozia, ei fiind deja transferaţi la această închisoare, de la Penitenciarul Poarta Albă.

"În acest moment, se fac procedurile necesare la noul loc de detenţie. Cei trei sunt consultaţi de medici şi urmează să fie repartizaţi în camere" , au precizat pentru Mediafax, reprezentanţii Penitenciarului Slobozia.

Comisia pentru Stabilirea Regimului de Detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă a stabilit, în 26 martie, ca fraţii Becali şi Cristian Borcea trei să execute pedeapsa în regim închis. La Penitenciarul Poarta Albă, însă, se pot executa pedepse doar în regim deschis sau semi-deschis, motiv pentru care cei trei au fost trasferaţi.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depăşesc 13 ani. Regimul semideschis se aplică iniţial deţinuţilor condamnaţi la pedepse mai mari de un an, dar care nu depăşesc trei ani.

Alţi trei condamnaţi din dosarul transferurilor, respectiv Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos, sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova, care are regim închis. În cazul acestora, Comisia Penitenciarului Rahova a stabilit ca ei să efectueze pedepsele în regim închis de detenţie.

Gigi Neţoiu va executa pedeapsa tot în regim închis, el fiind încarcerat la Penitenciarul Craiova, unde există acest regim, iar Jean Pădureanu, în regim semideschis, la Spitalul Penitenciarului Jilava. Avocatul lui Pădureanu a formulat la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei, în condiţiile în care clientul său are boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă, solicitarea urmând să fie judecată la 22 mai.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată în 21 martie. Instanţa a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, în lipsa motivării deciziei din dosar.

Contestaţia lui Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie şi ar fi trebuit judecată în 28 martie, însă a fost amânată până la 25 aprilie, din acelaşi motiv ca şi în cazul lui Mihai Stoica..

Şi avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţii în anulare, care se vor judeca la 11 aprilie, în dosare separate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ