FUZIUNEA PNL-PDL. Alianţa DA se reface

| 26 iul, 2014

Convenţia Naţională Extraordinară a democrat-liberalilor a votat sâmbătă protocolul alianţei electorale 'ACL PNL-PDL', după ce Congresul extraordinar al PNL a votat  protocolul de fuziune cu PDL, statutul şi programul politic ale noului partid.

Liberalii au votat în unanimitate protocolul de fuziune cu PDL, statutul noii formaţiuni a primit un vot împotrivă, iar programul politic o abţinere.

Protocolul alianţei electorale 'ACL PNL-PDL' a fost votat cu unanimitate de voturi.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că alianţa electorală cu PDL a fost iniţiată din motive tehnice, cu scopul unic de depunere a unei candidaturi comune, dacă nu se finalizează în instanţă fuziunea cu PDL.

La congres au participat 839 de delegaţi din 940, potrivit preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

lianţa Creştin Liberală Partidul Naţional Liberal - Partidul Democrat Liberal are ca obiectiv participarea cu un candidat şi un program electoral comun la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, potrivit textului protocolului alianţei electorale între PNL şi PDL.

Citeşte şi: Mihai Răzvan Ungureanu: Vom lupta ca Victor Ponta să nu ajungă preşedintele României


Denumirea alianţei este Alianţa Creştin Liberală Partidul Naţional Liberal-Partidul Democrat Liberal, iar denumirea prescurtată ACL PNL-PDL, se arată în protocolul agreat de liberali şi democrat-liberali care conţine şapte articole.

Semnul electoral al alianţei este reprezentat de semnele electorale ale celor două partide deasupra cărora se află acronimul ACL.

Protocolul prevede că obiectivul alianţei este participarea cu un candidat şi un program electoral comun la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Candidatul comun al alianţei va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegaţia Permanentă a PNL şi de Biroul Permanent Naţional al PDL, se menţionează în document.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
CIORDITORII
S-A MAI FĂCUT IN URMĂ CU 11 ANI ŞI AU TRIMIS UN MONSTRU LA COTROCENI ... ACUM VOR TRIMITE RAHAT SĂSESC CU TRAIAN BĂSESCU PRIM MINISTRU ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ