Gabriel Oprea, îndemn pentru absolvenţii Acadamiei de Poliţie: Să fiţi loiali ţării

| 17 iul, 12:48

Vicepremierul Gabriel Oprea a participal, vineri, la la ceremonia de absolvire a promoției 2015 a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza". Oprea le-a transmis vabsolvenților că România, ca parte a Uniunii Europene și NATO, este o țară furnizoare de stabilitate și securitate în regiune, iar acest statut este meritul principal al celor care, îmbrăcând haina militară, au jurat credință statului.

"În ultimul an, având susținerea Guvernului, am luat o serie de măsuri prin care am întărit domeniul securității naționale și statutul angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. De aceea vă spun astăzi că sunteți o generație care își începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care vi se cuvin în calitate de militari sau polițiști. Intrați în activitate la termenul stabilit, aveți un cadru legal care va protejează pe dumneavoastră și familiile dumneavoastră. Dotările materiale au fost îmbunătățite semnificativ, iar drepturile financiare vă sunt respectate", a susținut vicepremierul Gabriel Oprea, transmiteAgerpres.

Vicepremierul le-a spus tinerilor absolvenți că, de anul viitor, vor beneficia de un sistem de salarizare adaptat misiunii sociale a polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și polițiștilor de frontieră.

"Primul ordin pe care îl primiți în prima zi a dumneavoastră de ofițeri ai MAI este să vă faceți datoria cu profesionalism și să vă ghidați cariera pe două principii — respectarea legii și loialitate față de țară", a declarat Gabriel Oprea, adăugând că fiecare generație de ofițeri ai instituțiilor de învățământ din sistemul de securitate națională reprezintă "un câștig pentru țară".

Potrivit MAI, cei peste 200 de absolvenți ai Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" care se vor alătura efectivelor MAI au fost înaintați în grad astfel: 97 în gradul de subinspector de poliție — arma Poliție, 26 în gradul de subinspector de poliție — arma Poliție de Frontieră, 45 în gradul de sublocotenent — arma Jandarmerie și 40 în gradul de sublocotenent — arma pompieri. 45 de absolvenți s-au pregătit pentru Ministerul Public, iar 11 au absolvit Facultatea de Arhivistică.

 

Citeşte şi: OPREA, declaraţie de susţinere: Stau lângă Ponta, lângă PSD, nu sunt bun de premier

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 15:27
klau_ss
vroia as zica ...sa furati mai mult si bine.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ