Gabriela Firea vrea dotarea cabinetelor şcolare cu teste rapide pentru COVID

| 20 aug, 10:06

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în contextul apropierii redeschiderii şcolilor în plină epidemie de coronavirus, că este necesară dotarea cabinetelor şcolare cu teste rapide pentru depistarea infectării cu virus COVID-19, altfel urmând să ajungem în situaţia în care "o banală viroză va fi suspectată ca fiind coronavirus".

Deşi Ministerul Sănătăţii a prezentat o serie de măsuri ce urmează a fi puse în aplicare o dată cu redeschiderea şcolilor în anul şcolar 2020-2021, primarul Capitalei afirmă că "toţi părinţii, profesorii, directorii de şcoli aşteaptă măsuri concrete din partea oficialilor".

ANUL ŞCOLAR 2020-2021: Elevii vor fi primiţi doar cu o declaraţie pe propria răspundere din partea părinţilor

"Nu am văzut altceva decât aruncarea răspunderii către părinţi. (...) Nu se poate ca Ministerul Educaţiei să se spele pe mâini şi să spună că e treaba părintelui, a directorului de şcoală şi a primarului, şi Ministerul Sănătăţii să nu vină cu nicio contribuţie", a declarat Gabriela Firea la România TV.

Citeşte şi Iohannis: ”Şcoala trebuie să înceapă, pentru că e inadmisibil să avem o generaţie pierdută!”

Primarul general susţine că Ministerul Sănătăţii trebuie în mod urgent "să pregătească testarea în toate şcolile, măcar testare rapidă, cu teste care se pot obţine în 15-20 de minute".

"Dacă un copil are un simplu guturai, în noiembrie sau decembrie, sau o tuse banală, toată lumea se va speria, se va uita la el ca la un ciumat, îl vor speria, îl vor alunga din şcoală şi se va afla că, de fapt, are un guturai şi nu SARS-COV-2. Dacă nu venim să dotăm toate cabinetele şcolare cu aceste teste rapide care se pot face şi sunt indicator foarte clar, dacă ai un dubiu mergi apoi la un test standard, va fi o nebunie. Un simplu caz de viroză banală va putea fi suspectat că este noul coronavirus sau o gripă sezonieră pentru că vine sezonul rece", a avertizat edilul Capitalei, potrivit RomâniaTV.net.

Citeşte şi Redeschiderea şcolilor: Care sunt scenariile pentru cursuri în cazul apariţiei unui caz de coronavirus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ