Redeschiderea şcolilor: Care sunt scenariile pentru cursuri în cazul apariţiei unui caz de coronavirus

| 19 aug, 10:39

Un proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerul Sănătăţii prevede o serie de scenarii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le respecte în eventualitatea în care un cadrul didatic este depistat cu coronavirus.

DSPJ va efectua ancheta epidemiologică şi va analiza situaţia în unitatea de învăţământ împreună cu directorul unităţii, astfel:

Scenariul 1 - În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă şi nu a venit în contact cu alte cadre didactice din şcoală, se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă.

Scenariul 2 - În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă şi a venit în contact cu alte cadre didactice din şcoală (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în şcolile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă şi vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Citeşte şi ANUL ŞCOLAR 2020-2021: Elevii vor fi primiţi doar cu o declaraţie pe propria răspundere din partea părinţilor

Scenariul 3 - În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase şi nu a venit în contact cu alte cadre didactice din şcoală sau numărul cadrelor didactice a fost mic (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în şcolile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile la clasele cu care acesta a venit în contact şi, în funcţie de caz, vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact, scrie Digi24.

Scenariul 4 -  În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase şi a venit în contact cu multe cadre didactice din şcoală (cadrele didactice din toate schimburile, în şcolile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile întregii unităţi de învăţământ.

Fiecare unitate de învăţământ va identifica spaţiile de care dispune şi care pot fi folosite în procesul de învăţământ, precum şi un spaţiu pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte. Împreună cu autorităţile administraţiei publice locale, pot fi identificate, la nevoie, spaţii suplimentare, necesare desfăşurării procesului educativ.

Ministerul Sănătăţii a elaborat normele şi criteriile epidemiologice care decid închiderea unei clase sau şcoli, precum şi obligaţiile pe care elevii şi profesorii le vor avea o dată cu reluarea cursurilor. În plus, structura orelor dintr-o zi şi a materiilor predate se va schimba.

Citeşte şi Elevii vor avea mai multe ore de educaţie fizică. Ce spune ministrul Sportului despre orele online

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ