Generali şi înalţi ofiţeri din MAI, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

| 28 noi, 2014

Mai multi ofiteri din Ministerul de Interne, printre care si doi generali in rezerva, au fost trimisi in judecata de Parchetul Militar pentru infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, intr-un dosar deschis in 2010 pentru fraudarea unui concurs la ISU Galati.

Este vorba despre general locotenent (rez.)Vladimir Secara (foto), fost inspector general al ISU din MAI, general de brigada (rez.) Vasile Dospinescu, fost angajat la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane - Directia Comunicatii si Tehnologia Informatiei, colonel Mariana Dumbar, sef al serviciului juridic din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, colonel (rez.) Florian Cismasu, fost director in acelasi inspectorat general, maior Geniloni Alin Costan, ofiter specialist in cadrul Serviciului Juridic si alti ofiteri, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca gen.lt.rez. Vladimir Secara a semnat o nota prin care a solicitat MAI deblocarea si ocuparea unui post de specialist in cadrul ISU Galati, prin derogare de la prevederile legale in vigoare.

Totodata, ceilalti ofiteri inculpati, "in calitate de presedinti sau membri ai comisiilor de examinare constituite la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pentru desfasurarea examenelor din data de 21 octombrie 2010, la care au participat un numar de patru candidati, nu au verificat existenta tuturor documentelor din dosarele de recrutare, acestea fiind incomplete".

Procurorii militari considera ca prin aceste activitati s-a incalcat "disciplina din minister" si "au fost ocupate, prin frauda, posturi ce presupuneau exercitiul autoritatii publice, de catre persoane ce nu indeplineau cerintele profesionale specifice acestuia".

"Totodata, acestia au semnat mai multe documente in cuprinsul carora care s-a atestat, in mod necorespunzator adevarului, faptul ca respectivii candidati indeplinesc conditiile legale de participare la concurs", se mai arata in comunicat.

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Curtii Militare de Apel Bucuresti.

Tag-uri: abuz, generali, uz de fals
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ