Geoană: Dacă Ponta decide să rămână prim-ministru, nu se termină oferta de candidaţi a PSD-ului

| 24 apr, 2014

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat joi, la Vaslui, că partidul său va decide după alegerile europarlamentare cu ce candidat va merge la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, el adăugând că o eventuală candidatură a lui Victor Ponta nu este 'obligatorie'.

"Am luat decizia la nivelul partidului să tranşăm subiectul candidatului PSD la prezidenţiale după alegerile europarlamentare, care reprezintă un prag important. Avem de luat o decizie logică şi raţională, care nu implică niciun fel de concurs de frumuseţe în interiorul partidului, ci soluţia cea mai bună pentru a putea să câştigăm alegerile din noiembrie. Dacă lucrurile sunt destul de clare, candidatul PSD merge în turul II, luând în proporţie covârşitoare voturile partidului. Trebuie să vedem cine poate să convingă încă două milioane de oameni pe lângă voturile partidului, pentru a putea câştiga competiţia. Acolo este de fapt discuţia. Cu calm şi cu înţelepciune o să luăm o decizie după europarlamentare. Vom vedea care sunt opţiunile pe care partidul le va reţine ca şi soluţie finală", a afirmat Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Geoană a subliniat că după o perioadă lungă în care România a avut preşedinte din zona de dreapta, PSD trebuie să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale, deoarece un preşedinte care va avea 'inima deschisă către problemele economice, dar şi către cele sociale' este soluţia cea mai bună pentru ţara noastră.

Senatorul PSD a spus că existenţa tradiţiei ca liderul partidului să fie şi candidatul PSD la prezidenţiale nu înseamnă în mod obligatoriu că la aceste alegeri trebuie să candideze Victor Ponta.

"Nu putem să-l obligăm, în virtutea cutumei, pe Victor Ponta să candideze. Nu ăsta este sensul. Este un om mult mai tânăr decât media liderilor anteriori ai partidului. PSD a avut în domnul Iliescu, în Adrian Năstase, în mine, lideri de o anumită generaţie, mai avansată sau oricum, matură. Victor este dintr-o generaţie mult mai tânără. Are tot dreptul şi toată libertatea să se gândească ce fel de plan de carieră îşi face. Dacă eşti şeful partidului, nu înseamnă că eşti obligat să candidezi. Dacă va decide să candideze, este în mod firesc ceea ce liderii PSD au făcut de fiecare dată. Dacă decide să rămână prim-ministru, nu se termină oferta de candidaţi a PSD-ului. Vom lua cea mai bună decizie împreună", a mai spus Geoană.

Senatorul PSD a spus că se aşteaptă la o prezenţă masivă a alegătorilor la alegerile prezidenţiale şi a condamnat derapajele de limbaj din ultima vreme ale unor politicieni.

'Competiţia politică şi electorală este naturală, ar fi anormal să avem o acalmie din punct de vedere politic, asta ar însemna dictatură. Faptul că sunt lideri politici care se confruntă este un lucru normal, mai ales într-un an atât de important cum este anul alegerilor prezidenţiale. Ceea ce acuz este tonul şi limbajul folosit, care acum câteva zile depăşise limita acceptabilului şi a ceea ce putem tolera ca societate. Din moment ce competiţia este inevitabilă, sper ca măcar tonul şi limbajul să fie altfel, fără ca jignirile să facă locul unei competiţii de idei, pentru că altfel nu ajugem nicăieri', a precizat mai spus Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 2014
ion ionel
Gioana
Gioana, cum ramane cu fabrica de la Sinaia si muncitorii concediatzi, fabrica furata de tine si familia ta???? Tu vrei sa spui ca esti cu poporul sau cel care fura poporul!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ