Geoană: Se impune convocarea CSAT pe tema situaţiei din Ucraina

| 14 mai, 2014

Înaltul Reprezentant al Guvernului pentru proiecte economice strategice şi de diplomaţie publică, senatorul PSD Mircea Geoană, susţine că se impune convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe tema situaţiei din Ucraina.

Invitat la RFI, senatorul PSD a făcut un apel la clasa politică să se preocupe, în ciuda campaniei electorale, de situaţia de la graniţele României şi să colaboreze pentru că 'situaţia este foarte complexă'.

'Dacă într-un astfel de moment nu se impune convocarea CSAT-ului, atunci când? Apelul meu către toţi factorii decidenţi este de a lăsa, în această perioadă, tot ce înseamnă politică internă şi atmosferă pre-electorală şi să încerce să lucreze împreună, pentru că situaţia este foarte complexă, consecinţele pot fi nebănuite, avem şi vizite foarte importante care se vor derula în următoarele zece zile, secretarul general NATO, vicepreşedintele american, secretarul Apărării, la început de iunie. Din punct de vedere al interesului nostru de funcţionalitate instituţională internă, măcar pentru acest interval atacurile acestea foarte vitriolice care domină scena publică trebuie să facă loc colaborării', a declarat Geoană.

Social-democratul a precizat că în şedinţa CSAT ar putea fi găsită o poziţie omogenă a autorităţilor de la Bucureşti cu privire la situaţia Ucrainei.

În acest context, Mircea Geoană a salutat întâlnirea de marţi a preşedintelui Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta şi cu o serie de miniştri, calificând discuţiile drept 'un prim gest de normalitate'.

'Nu sunt chestiuni neapărat de decizie (în CSAT - n.r.), cât chestiuni de informare şi de omogenizare a poziţiilor. Eu sunt convins că instituţiile noastre îşi fac datoria şi în zona Ministerului Apărării, şi în zona de informaţii, şi în zona instituţiilor din zona tare a sistemului nostru de securitate naţională. Totuşi, factorul politic contează, iar CSAT-ul este singurul format în care (poate avea loc - n.r.) o discuţie educată, aplicată, în care să se evalueze variante alternative, pentru că lucrurile pot să meargă în mai multe direcţii', a mai spus acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ