GEORGE SCUTARU, viitor consilier al lui Iohannis, propunea în 2007 desfiinţarea DNA şi a SRI

| 27 noi, 2014

George Scutaru, liderul deputatilor PNL, despre care s-a spus ca ar putea fi ales de Klaus Iohannis consilier prezidential pe probleme de aparare, sustinea in 2007 ca DNA si SRI "nu-si mai au rostul ca institutii ale statului", ele fiind comandate de presedintele Traian Basescu.

Dan Mihalache este cel care a declarat, miercuri, ca George Scutaru ar urma sa ocupe respectiva functie de consilier prezidential.

Pe site-ul deputatului liberal George Scutaru apar mai multe articole care reflecta pozitia sa fata de DNA si SRI in septembrie 2007, pozitie exprimata dupa ce ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si alti parlamentari PNL au intrat in atentia procurorilor anticoruptie.

"Manifestandu-se astfel, DNA si SRI nu-si mai au rostul ca institutii ale statului (...) Toate actiunile din ultima vreme ale DNA decredibilizeaza institutia in special si Justitia, in general. Ca si anul trecut, cand Teodor Atanasiu a fost chemat la Comsia prezidentiala sub pretexte puerile pentru a fi suspendat din Guvern, si de data aceasta DNA incearca saarunce cu noroi in ministrii liberali pentru a lovi in Guvern si in special in premierul Tariceanu. (....)

Traian Basescu foloseste DNA pentru a-si atinge obiectivul final, demolarea lui Tariceanu. Faptul ca au aparut si infomatii credibile conform carora SRI este implicat in monitorizarea PNL in paralel cu DNA, care scoate dosare pe banda rulanta, arata ca aceste institutii sunt controlate si lucreaza dupa cum le cere Traian Basescu, ridicand mari semne de intrebare asupra credibilitatii si seriozitatii acestor institutii. Atunci, la ce bun sa mai existe ca institutii ale statului, si nu ca societati private ale lui Traian Basescu", declara atunci George Scutaru.

Scutaru se referea la dosarul "Posta", in care fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiuariu a fost trimis in judecata, alaturi de fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy.

Chiuariu a demisionat din functie la 10 decembrie 2007, dupa ce presedintele Traian Basescu ii ceruse premierului Tariceanu sa faca un "act politic inteligent" si sa il remanieze pe Chiuariu, explicand ca o suspendare a acestuia, ca urmare a inceperii urmaririi penale, ar echivala cu "un faliment al justitiei".

Acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, Tudor Chiuariu a fost pana la urma condamnat la inchisoare, dovedindu-se astfel ca DNA si SRI isi facusera treaba.

Astfel, in ianuarie 2014, Inalta Curte l-a condamnat pe Tudor Chiuariu la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, in dosarul Posta in care prejudiciul adus statului a fost calculat la peste 8 milioane de euro.

Aflat la al treilea mandat de deputat, George Scutaru este membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ