Avocatul lui Mircea Moloţ: Acuzaţiile care i se aduc sunt de fapte de corupţie, nu abuz în serviciu

| 03 dec, 2014

Acuzaţiile care i se aduc preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara liberalul Mircea Moloţ reţinut miercuri de DNA Alba Iulia, sunt fapte de corupţie, printre acestea neregăsindu-se însă cele de abuz în serviciu sau de cumpărare de influenţă, a declarat avocatul acestuia, Radu Chiriţă.

Avocatul a susţinut că acuzaţiile care i se aduc preşedintelui CJ Hunedoara nu se susţin şi că acestea 'sunt formulate în linii mari doar pe baza unor documente contabile', în care, însă, nu ar fi nimic ilegal.

Acuzaţia procurorilor DNA potrivit căreia Mircea Moloţ ar fi alocat în mod preferenţial bani comunei Turdaş este hilară, a susţinut Radu Chiriţă, în contextul în care în comuna respectivă primar este un membru al PSD.

Avocatul a mai spus că în aceeaşi şedinţă în care s-au acordat bani comunei Turdaş s-a făcut acelaşi lucru pentru alte 40 de comune, iar decizia a fost adoptată de întreg Consiliu Judeţean şi nu de către Mircea Moloţ singur.

Citește și: Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, reţinut de DNA. UPDATE

Alături de Mircea Moloţ, procurorii DNA i-au reţinut şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Tiberiu Balint, pe ginerele preşedintelui CJ Hunedoara şi pe administratorul unei societăţi comerciale.

Avocatul celor din urmă, Bogdan Tomuleţ, a declarat că cei doi clienţi au fost reţinuţi pentru spălare de bani, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri cu semnătură privată.

"Nu am reuşit până la acest moment să vedem toate probele pe care acuzarea le-a adunat', a spus Bogdan Tomuleţ.

Cei patru au fost depuşi în arestul IPJ Alba urmând ca joi să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

Tag-uri: DNA, mircea molot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ