Fostul primar din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

| 03 dec, 2014

Fostul primar din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Alături de Mihai Claudiu Tusac a mai fost trimis în judecată Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese.

iată mai jos acuzaţiile procurorilor, aşa cum au fost ele redate în rechizitoriu.

"În perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al mun. Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu inculpatul Dumitrașcu Laurențiu Iulian, deși în perioada respectivă acesta din urmă era angajatul Primăriei mun. Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei mun. Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul.
De menționat este faptul că, la baza efectuării plăților din fonduri publice către inculpatul Dumitrașcu Laurențiu Iulian nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate și recepționate.

Prin acțiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei mun. Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dumitrașcu Laurențiu Iulian."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ