Georgian Pop, şeful Comisiei SRI din Parlament: În perioada următoare vom audia conducerea interimară a SRI

| 29 ian, 12:44

Președintele Comisiei parlamentare comune pentru controlul activității SRI, Georgian Pop, a declarat joi că în perioada următoare comisia va audia conducerea interimară a Serviciului.

"În perioada următoare, cât mai repede, o să facem o audiere a conducerii interimare a SRI. Din motive de ordin juridic astăzi nu era posibil așa ceva. Plenurile reunite nu au ședință", a spus Georgian Pop la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a precizat că mesajul Comisiei către SRI este ca acesta să rămână profesionist și să apere cu succes securitatea națională.

"Mesajul comisiei către SRI este că ne dorim ca un serviciu să rămână profesionist, eficient, independent și să apere cu succes securitatea națională a României, adică să fie mult mai eficient în lupta cu teroriștii, cu spionii, cu cei care fac atacuri cibernetice, cu cei care sunt angrenați în rețelele transnaționale de crimă organizată sau cu corupții conform competențelor legale pe care le are", a mai spus Pop.

Directorul SRI, George Maior, și-a înaintat marți demisia președintelui Klaus Iohannis, anunța Administrația Prezidențială, iar șeful statului a acceptat-o.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ