IPOTEZĂ EXPLOZIVĂ! Maior, forţat să demisioneze pentru a se bloca dosarele DNA

| 29 ian, 10:29

Directorul Asociației pentru Implementarea Democrației, Alexandru Cumpănașu, este de părere că demisia lui George Maior din funcţia de director al Serviciilor de Informaţii Române nu are legătură, aşa cum s-a vehiculat, cu presupusul conflict dintre SRI și Curtea Constituțională, pe tema legilor speciale care vizează siguranța națională.

Aflat ca invitat la o emisiune TV, Cumpănașu a lansat ipoteza unei demisii forțată de presiunea uriașă pe care produrorii o pun asupra tuturor partidelor prin anchetele fără precedent care au loc, în special prin dosarul Microsoft.

Analistul de politici publice lansează chiar şi o altă variantă care ar fi mai plauzibilă despre plecarea lui George Maior din SRI.

Alexandru Cumpănașu a lansat această ipoteză în emisiunea ”Ultimul Cuvânt”, realizată de jurnalistul Cătălin Striblea pentru postul B1 TV.

”Este o părere personală, bazată însă pe informații”, a explicat Alexandru Cumpănașu.

Cristoiu dă de pământ cu Daniel Morar şi dezvăluie încrengăturile din spatele demisiei lui Maior

”Nu este firesc ca șeful unui serviciu special important să plece fără explicații, fie din partea sa, fie a președinției. Dacă ar fi apărut un incident de securitate și s-ar fi constatat că e responsabilitatea lui, se putea recurge la o demitere/demisie. Dar nu a existat niciun astfel de incident, dimpotrivă, mandatul lui Maior a fost unul cu multe reușite.

Cred că plecarea poate avea legătură cu unele anchete ample pe care le aveau în derulare procurorii, cu sprijinul SRI. Nu spun că știu, dar pot face o deducție, pe baza punerii în context. Politicieni din toate partidele, poate nu lideri din prima linie, dar aflați în structuri de conducere, ar fi vizați de această anchetă. Cred că acest context a crescut presiunea, ducând la plecarea lui Maior.

Conducerea DNA nu putea fi decapitată, ci doar structura de suport. Nu spun că ancheta nu va continua, prim-adjunctul lui Maior, Coldea, va duce mai departe ancheta, dar s-a dat o satisfacție temporară structurilor politice, în acest moment.

Astfel se va reduce presiunea, timp în care cercetările sunt aprofundate. De fapt, sunt convins că Florian Coldea va continua aceste mega-anchete, inclusiv împreună cu partenerii euro-tlantici”, a precizat Alexandru Cumpănașu.

BOMBĂ! Sorin Roşca Stănescu ştie ce destinaţie va avea George Maior

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ