Georgică Severin: Stelian Tănase trebuie să demisioneze

| 25 sep, 2014

Preşedintele Comisiei pentru cultură şi mass-media din Senat, Georgică Severin, a declarat joi că preşedintele - director general al Televiziunii Române, Stelian Tănase, trebuie să-şi dea demisia.

"Având în vedere faptul că nu reuşeşte să aibă o conlucrare cu Consiliul de Administraţie al cărui membru este, că a înaintat mai multe grile la CNA, fără aprobarea Consiliului de Administraţie, încălcând legea, având în vedere faptul că pur şi simplu a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea, trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre, îi solicit oficial demisia', a afirmat Severin.

Acesta a adăugat că nu este interesat de problemele lui Stelian Tănase legate de partea editorială şi a spus că şeful TVR a încălcat legea de funcţionare a instituţiei media şi legea audiovizualului, conform Agerpres.

"Dar când cineva încalcă grav legea fiind prevenit de acest lucru, când încearcă să creeze o fundaţie pe care toţi membrii Comisiei au privit-o cu multă suspiciune, când ni se trimit informaţii eronate în mod intenţionat legate de această fundaţie, când se încearcă introducerea Televiziunii Române într-un obiect de activitate zona POS DRU, pe formare de oameni, când ei au excedent de personal, înseamnă că avem o problemă legată de raportul dintre conducător şi respectarea legii', a adăugat Georgică Severin.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a spus că, pentru moment, 'TVR funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate', şi a afirmat că în şedinţele sale Consiliul de Administraţie trebuie să analizeze 'ca amenzile plătite în urma unor decizii intempestive şi abuzive luate de conducere într-un moment sau altul să fie imputate celor vinovaţi'.

Citeşte şi: Irina Radu, TVR: Stelian Tănase minte cu program fix

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ