Anunţ IMPORTANT despre apa caldă și căldură din Bucureşti

| 17 noi, 18:28

Bucureștiul va avea apă caldă și căldură în această iarnă, datorită semnării unui contract între Elcen și Romgaz, dar problema de fond trebuie rezolvată prin crearea unei noi instituții de distribuire a agentului termic, a declarat, marți, ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, la conferința de final de mandat.

"În acest moment putem spune că lucrurile sunt în principiu rezolvate și practic pentru o bună perioadă de timp de acum înainte Bucureștiul va avea apă caldă și căldură și în această iarnă și numai dacă există un accident sau voința personală a cuiva poate împiedica acest lucru. Deci, Bucureștiul va avea apă caldă în iarna 2015-2016 odată cu semnarea contractului dintre Elcen și Romgaz, odată cu hotărârea Consiliului General pentru obținerea creditului de trezorerie aprobat de Guvern", a spus Gerea.

Potrivit acestuia, rămâne însă problema de fond care, din punctul său de vedere trebuie rezolvată prin resetare și pornire de la zero, cu o nouă entitate, care să se ocupe de distribuirea agentului termic în București.

Municipalitatea va contracta de la Ministerul Finanțelor un împrumut de maxim 248 de milioane de lei pe 20 de ani pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece, după ce, luni, Consiliul General al Municipiului București a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ