Gheorghe Funar este convins că alegerile vor fi ANULATE

| 04 noi, 2014

Candidatul independent la prezidenţiale Gheorghe Funar a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că nu va face nicio recomandare alegătorilor săi pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

'Deocamdată nu avem pe cine alege dintre cei pe care i-au pus stăpânii străini ai României pe primele două locuri în clasament. Nu avem pe cine alege. Ei sunt reprezentanţii partidelor politice care au făcut praf şi pulbere România în ultimii 25 de ani. Sunt marionete dirijate de stăpânii străini ai României', a menţionat Gheorghe Funar.

El a adăugat că nici nu va fi nevoie de o recomandare, deoarece are convingerea că alegerile vor fi anulate ca urmare a cererii sale pe care a adresat-o Curţii Constituţionale a României (CCR). 

Gheorghe Funar a adresat CCR o cerere de anulare a alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

În cererea adresată, luni, preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, Gheorghe Funar invocă faptul că nu s-ar fi asigurat egalitatea cetăţenilor în faţa legii.

'Cu ocazia turului de scrutin din data de 2 noiembrie a.c. nu s-a asigurat egalitatea cetăţenilor în faţa legii, milioanele de cetăţeni români aflaţi în străinătate fiind discrimininaţi prin arondarea a circa 13.000 de cetăţeni cu drept de vot la o secţie de votare. Au fost astfel încălcate prevederile Constituţiei României, articolul 1, alin.5, articolul 16, alin.1, 2 şi 3, articolul 31, alin.1 şi dreptul de vot a peste trei milioane de cetăţeni români aflaţi în străinătate', menţionează Funar în cererea sa.

De asemenea, el susţine că Biroul Electoral Central şi Curtea Constituţională nu au respectat prevederile articolul 31, alin.1 din Constituţia României, respectiv dreptul la informaţie.

'Ca urmare a încălcării acestui drept constituţional, alegătorii nu cunosc nici azi care dintre cei 14 candidaţi a fost sau este ofiţer activ ori acoperit al unor Servicii Secrete româneşti sau străine, precum şi care dintre ei a dobândit a doua cetăţenie şi care este aceasta', argumentează Gheorghe Funar.

Curtea Constituţională a României dezbate miercuri contestaţiile depuse pentru anularea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit oficialilor CCR, au fost depuse 12 contestaţii până marţi, în jurul orei 16,00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2014
tyrex
Dute bai Funare la furat mai indraznesti sa vorbesti cind ai iesit cu zero barat? Pentru un neicanimeni ca tine crezi ca se anuleaza alegerile? Bani cheltuiti aiurea ,de ce ca sa vezi inca o data ca nu obtii nici macar 1%.Stai cuminte in banca ta si mai bine vezi de interesul national decit de burta ta. .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ