Teorie BOMBĂ lansată de un politician român: Iisus s-a născut în DACIA

| 06 aug, 09:40

Prezent în Buzău, la Congresul Internaţional de Dacologie, desfăşurat în iulie 2015, Gheorghe Funar le-a propus spre dezbatere zecilor de pasionaţi de istorie prezenţi la eveniment teoria conform căreia Iisus Hristos s-a născut în Dacia. O broşură lansată de fostul primar al Clujului prezintă în 32 de pagini propriile argumente care îl determină pe autor să afirme că ”Iisus nu-i Regele Iudeilor”, ci fiu al meleagurilor locuite acum de români.

Materialul oferit spre studiu participanţilor la Congresul de Dacologie, intitulat ”Se află adevărul privind biografia Fiului lui Dumnezeu?!”, are la bază pasaje din Biblie, dar şi din alte peste 30 de volume ale unor autori români, astfel interpretate de autor încât să îi contureze concluzia că Fiul Domnului a plecat din spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Funar susţine că şi-a construit teoria în primul rând pe fondul unei incertitudini privind biografia lui Iisus. ”Referitor la Fiul lui Dumnezeu există multe incertitudini privind: data şi locul naşterii; numele Său; etnia Sa; Adevăratul Popor Ales, ţara din care a venit în Galileea; Limba Sa maternă; a fost sau nu solomonar; înfăţişarea Lui; perioada de adolescenţă şi maturitate (de la 12 la 30 de ani); motivele Răstignirii Sale şi făptaşii; etnia celor care i-au dat lui Iuda 30 de arginţi pentru trădare; data Răstignirii şi data Învierii Sale”, scrie Funar în broşura prin care îşi argumentează teoria sa controversată.

Acesta este de părere că adevărul cu privire la originea Fiului Domnului, care ar fi de fapt un episod al istoriei poporului geto-dac, este ”ferecat” de capii Bisericii Creştine în subsolurile de la Vatican.

După 2000 de ani, cei care au falsificat Adevărata Istorie a Poporului Geto-Dac şi a Omenirii încearcă să păstreze la secret şi Adevărata Biografie a Fiului lui Dumnezeu. Ei au sperat că Adevărul nu va fi cunoscut niciodată. Adevărata Istorie a poporului Geto-Dac, a Poporului Primordial, Adevărata sa Religie monoteistă şi Adevărata Biografie a Fiului lui Dumnezeu nu pot fi ascunse şi falsificate la nesfârşit”, susţine Funar în cartea sa.

În demersul lui Gheorghe Funar, colindele româneşti sunt adevărate ”evanghelii”, care sugerează originea geto-dacă a Fiului lui Dumnezeu.

”Numai Poporul Geto-Dac şi urmaşul său, Poporul Român, a păstrat bătrânele colinde despre Facerea lumii, Naşterea Domnului, Maica Domnului şi Sfinţii protectori ai Adevăratului Popor Ales şi ai Grădinii Maicii Domnului. (...) În manuscrisul de colinde, aflat în arhiva Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca se găsesc multe Adevăruri despre Naşterea Fiului lui Dumnezeu şi despre Maica Domnului prin colinde străvechi. La Crăciun, colindătorii preamăresc Naşterea Domnului prin colinde străvechi. În multe colinde se întâlneşte refrenul: Flori dalbe, flori de măr. Înfloreşte mărul în România în 25 decembrie? Dar la 25 martie? (...) Primăvara, probabil în jurul datei de 25 martie, cei trei păstori au strâns de pe câmp floricele, au împletit o cunună şi au dus-o lui Hristos să ne fie de folos ”Nouă şi la neamul nost”, este de părere Funar.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ