Golden State Warriors, noua campioană a NBA

| 17 iun, 12:26

Golden State Warriors a câștigat titlul de campioană a NBA, la Cleveland, după o victorie cu scorul de 105-97 în fața echipei Cleveland Cavaliers, de care a dispus cu 4-2 la general în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet.

Golden State Warriors și-a trecut în palmares al patrulea său titlu de campioană, în timp ce echipa din Cleveland rămâne fără trofeu de la înființarea sa, în 1970.

În palmaresul NBA, Golden State Warriors îi succede formației San Antonio Spurs.

Cea mai bună echipă a sezonului regulat, mare favorită în finala NBA, a dominat meciul al șaselea cu Cavaliers, cu mici excepții, în debutul întâlnirii și pentru scurt timp în sfertul al treilea. Warriors a fost condusă în finală cu 2-1, dar a reușit apoi trei victorii consecutive.

În sezonul regulat, GSW a reușit 67 de victorii în 82 de partide, pierzând doar de două ori în propria sală. În play-off, echipa californiană a reușit 12 victorii și a pierdut de cinci ori.

Vedeta sa, Stephen Curry (1,91 m, 86 kg), fusese deja desemnat cel mai bun jucător al sezonului (MVP). Curry este fiul unui fost jucător în NBA, care a evoluat chiar la Cleveland, și a explodat în acest sezon, sub conducerea antrenorului Steve Kerr (49 ani), cvintuplu campion al NBA ca jucător, cu Chicago Bulls și San Antonio Spurs, aflat acum la prima sa experiență ca antrenor în ligă.

Citeşte şi: FABULOS! Papa Francisc a învăţat să învârtă mingea de baschet pe deget VIDEO

De partea cealaltă, starul LeBron James a pierdut a doua sa finală consecutivă a NBA și a doua cu Cleveland, după ce câștigase două titluri cu Miami Heat în patru sezoane. În ciuda absențelor de marcă din echipa sa, Kevin Love și Kyrie Irving, LeBron James a menținut echipa din Cleveland la un nivel înalt, dar a cedat fizic în cele din urmă.

În ultimul meci al finalei, James a reușit 32 de puncte, 18 recuperări și 9 pase decisive, insuficient pentru a obține victoria. Prestații bune la învinși au mai reușit JR Smith (19 p), Timofei Mozgov (17 p, 12 rec) și Tristan Thompson (15 p, 13 rec), în timp ce de la Golden State Warriors s-au remarcat Curry (25 p), Andre Iguodala (25), desemnat cel mai bun om al finalei NBA, și Draymond Green (16 p).

Rezultatele finalei: Golden State — Cleveland 108-100, după prelungiri, Golden State — Cleveland 93-95, după prelungiri, Cleveland — Golden State 96-91, Cleveland — Golden State 82-103, Golden State — Cleveland 104-91, Cleveland — Golden State 97-105.

Boston Celtics este echipa cu cele mai multe titluri în NBA, 17, urmată de Los Angeles Lakers, 16, Chicago Bulls, 6, San Antonio Spurs, 5, Golden State Warriors, 4, etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 11:14
edudgeLix
ivermectin stromectol tablletter
58; FTIR neat film 2952 stromectol etos Monica, a psychologist

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ