Gorghiu: Autorităţile trebuie să condamne ferm gesturile agresive împotriva cetăţenilor care trăiesc în Marea Britanie

| 10 iul, 16:18

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că autorităţile trebuie să condamne "cât se poate de ferm" gesturile discriminatorii împotriva cetăţenilor care trăiesc în Marea Britanie.

Declaraţia Alinei Gorghiu vine după ce un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de vineri în localitatea Norwich din Marea Britanie. 

"Reacţia comunităţii este uimitoare şi îmi dă speranţă că derapajele de genul acesta vor fi respinse în primul rând de oamenii obişnuiţi. În acelaşi timp, autorităţile trebuie să condamne cât se poate de ferm gesturile discriminatorii şi agresive împotriva cetăţenilor care trăiesc în Marea Britanie. Trebuie luate, cât mai repede, măsuri pentru ca ei să se simtă în siguranţă, în ţara în care sunt bine integraţi şi la a cărei economii contribuie din plin", a scris Gorghiu, duminică, pe contul său de Facebook. 

Şi MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice situaţia şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie. 

"MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români. Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie", a informat MAE într-un comunicat. 

Totodată, MAE a adresat mulţumiri comunităţii de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ