Gorghiu: Ne dorim o creştere a salariilor în administraţie. Dar acest lucru se poate realiza doar printr-o dezbatere

| 14 iul, 17:12

PNL susţine că modificările care trebuie aduse legii salarizării bugetarilor trebuie făcute prin dezbateri în Parlament pentru a se ajunge la un act normativ care să nu fie contestat de nimeni ulterior, transmite Agerpres.

"Ne dorim o reajustare a salariilor din administraţie, ne dorim ca aceste salarii viitoare să fie atribuite pe bază de ierarhie, pe bază de competenţe, pe bază de performanţă în funcţie, dar credem că acest lucru se poate realiza doar în urma unei dezbateri şi îl provocăm (n.r. pe Victor Ponta) să renunţe la ideea unei ordonanţe, să vină cu legea în Parlament să o discutăm aici. Toţi avem acelaşi obiectiv, nu ne vom opune. Noi ştim că salarizarea proastă din administraţie duce la lipsă de performanţă sau la contraperformanţă, reprezintă una dintre cauzele de corupţie din administraţie. Ne dorim ca aceste discuţii să fie făcute în Parlament, în comisiile parlamentare şi să ajungem la o lege care să nu fie contestată de nimeni ulterior", a precizat Gorghiu.

Totodată, Gorghiu a arătat că PNL a salutat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite la reexaminare legea pensiilor.

"Am salutat în Biroul Politic ideea reîntoarcerii legii pensiilor parlamentarilor în Parlament şi le cerem tuturor colegilor parlamentari să analizeze cu atenţie cererea de reexaminare venită din partea Preşedinţiei. Noi, cei din PNL, am votat împotriva acestei legi, vom susţine cererea de reexaminare şi vom vota împotriva creării unor privilegii distincte pentru parlamentari, neţinând cont de principiul contributivităţii, aşa cum se aplică tuturor celor care se află în situaţia de pensie", a mai afirmat Gorghiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ